U trendu

Kako izbeliti peškire i vratiti im mekoću: Uz ovaj jednostavan trik biće kao novi

Dodajte jednu jednostavnu namirnicu u veš mašinu i gledajte čudo

Tokom vremena, beli peškiri često dobiju žućkastu ili sivkastu nijansu i postanu grublji. Možda mislite da nema spasa za njih, ali postoji jednostavno rešenje koje će ih ponovo učiniti nežnim i sjajno belim.

Beli kao sneg

U hotelima i spa centrima, peškiri uvek izgledaju beli kao sneg iako se često koriste. Da biste postigli isto kod kuće, koristite alkoholno sirće za održavanje tkanine, baš kao što to rade profesionalci. Tako će vaši peškiri mirisati sveže i izgledati blistavo belo.

Dodajte sirće za mekše peškire

Sve što treba da uradite jeste da dodate 2-3 šolje sirćeta preko peškira u bubanj mašine, zajedno sa uobičajenim deterdžentom. Ovo pomaže u eliminaciji bakterija i neprijatnih mirisa sa peškira. Perite ih na temperaturi od 60 stepeni, ili čak na 90 stepeni ako je to preporuka proizvođača. Izbegavajte upotrebu omekšivača za tkanine tokom pranja peškira, jer on sprečava upijanje vlage i čini ih suvim i grubim na dodir.

Soda bikarbona za beljenje

Postoji još jedan jeftin kućni sastojak koji može pomoći da peškiri ponovo budu nežni i beli: soda bikarbona. Pospite 2-3 kašike sode bikarbone preko peškira u bubnju mašine pre početka ciklusa pranja.

Da bi ostali mekani, peškire treba sušiti u sušilici. Ako je nemate, osušite ih napolju, ali nakon 30 minuta sušenja, protresite ih i okrenite naopačke. Imajte na umu da peškiri nisu večni i da se materijal vremenom troši. Stručnjaci preporučuju zamenu peškira svake dve godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.