U trendu

Kako očistiti odvod za kadu i slivnik: Uz 2 sastojka koja već imate odvod će biti čist, a izostaće i smrad

Ostaci šampona, sapuna, gelova za tuširanje i balzama koji se talože na mrežasti odvod tuš kabine ili kade mogu izazvati višestruka oštećenja.

Osim što mogu da spreče oticanje vode, oni ujedno šire i neprijatne mirise, pa i najlepše uređeno kupatilo deluje nehigijenski.

Da biste sprečili začepljenje odvoda kade ili tuš-kabine, ne morate da koristite skupa i agresivna hemijska sredstva. Biće dovoljno da posle svakog tuširanja pokupite vlasi i tako sprečite mogućnost da se one obmotaju u unutrašnjosti odvoda.

Takođe, jednom mesečno napravite sredstvo za čišćenje odvoda.

U odvod najpre sipajte pola litra ključale vode. Odmah zatim sipajte 200 grama sode bikarbone i prelijte je sa 200 mililitara običnog belog alkoholnog sirćeta. Kad ova smesa zapeni, ostavite da tako odstoji barem 20 minuta. Zatim u odvod opet sipajte najmanje litar ključale vode.

Ova smesa će eliminisati nakupljene naslage sapuna, regeneratora i gelova za tuširanje, pa će odvod biti čist i izgubiće neprijatan miris.

Takođe, da biste bili sigurni da vaše kupatilo neće biti rasadnik neprijatnih mirisa, jednom mesečno očistite i slivnik.

Skinite poklopac sa slivnika, oribajte ga bilo kojim abrazivnim sredstvom za čišćenje, a u sam slivnik sipajte 100 mililitara izbeljivača i pola litra ključale vode, pa ostavite da odstoji najmanje sat vremena. Zatim u slivnik sipajte dva litra proključale vode i vratite očišćen poklopac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar