U trendu

Malo poznati trik sprečiće da se vaša zimnica u teglama ubuđa, a tako je jednostavno

Koliko vam se puta dogodilo da otvorite teglu džema ili ajvara i shvatite da se na vrhu uhvatila buđ i da ih nažalost morate baciti. Ipak postoji jednostavan način da to sprečite.

Jedna žena je podelila svoj malo poznati trik da hranu u teglama zadrži svežom duže u frižideru.

Mama, koja vodi Fejsbuk stranicu The Prepped Mama, otkrila je da svoje tegle čuva naopako kako bi sprečila kvarenje hrane.

– Odličan savet da sprečite da hrana koju držite u teglama postane plesniva kada ih otvorite je da ih držite naopačke u frižideru. Tako ih sprečavam da se pokvare, što štedi vreme i novac, napisala je mama na Fejsbuku.

Dok su se neki korisnici složili sa savetom, drugi su rekli da to nije praktično jer je većina tegli lomljiva.

– Uradila sam ovo sa svojom poslednjom teglom umaka od paradajza i potrošila sam celu teglu pre nego što se ubuđala, rekla je jedna osoba.

Druga osoba je prokomentarisala: – To sam radio sve dok tegla puna pasiranog paradajza nije procurila svuda.

Viši savetnik za mikrobiologiju CSIRO-a za poljoprivredu i hranu Keti Moir rekla je da – držanje tegli naopako neće nužno održati hranu svežom, sve što će učiniti je usporiti rast mikroorganizama.

– Okretanjem tegle naopako, ona površina na koju je plesan mogla da padne kada ste otvorili teglu sada se bez mnogo vazduha zgnječi o poklopac i biće teže da raste, objasnila je ona.

Rekla je da će trik funkcionisati sa gušćim proizvodima, ali ne nužno i sa tečnostima.

– Trik bi mogao da spreči pojavu plesni, ali neće sprečiti rast kvasca i nekih bakterija. Kvasci mogu da rastu sa ili bez vazduha, a mnogi proizvode ugljen-dioksid – što je ono što stvara mehuriće u pivu i penušavom vinu, rekla je ona, a prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar