U trendu

Napravite sami hvatač boja za veš mašinu!

Koliko puta vam se desilo da vam je neki komad odeće preko potreban za nošenje, ali ne možete da uključite mašinu samo za par stvari ili vam je slučajno upao neki komad u boji i uništio svu garderobu. Dobra vest je da imamo rešenje za te probleme. Ovaj hvatač boja će sprečiti da boja sa jednog komada pređe na drugi, pa slobodno možete u bubanj mašine da ubacite najrazličitiju garderobu bez straha. Ove magične krpice možete kupiti u prodavnicama, ali je bolja opcija da ih napravite sami i tako uštedite dosta novca.

Sve što vam je potrebno je: 2dl vode, soda za pranje koju možete nabaviti u svim drogerijama i prodavnicama, pamučna tkanina, makaze.

Postupak pravljenja: Tkaninu koju ste odabrali isecite na manje kvadrate, recimo od oko 10cm. Za ovu nameni iskoristite neku staru majicu. Kada pripremite krpice, stavite ih u 2dl tople vode u koju ste prethodno stavili kašiku sode za pranje. Ostavite krpice desetak minuta u toj vodi da se natope i potom ih izvadite i ostavite da se suše. Nemojte ih cediti, već ih samo ostavite da se osuše. Kada krpice budu potpuno suve spremne su za korišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar