U trendu

Novogodišnju jelku postavite na ovo mesto u kući i privucite bogatstvo i sreću

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se. Mesto za jelku po feng shuiju je od izuzetne važnosti jer će doneti harmoniju u dom.

Gde postaviti jelku?

Zimzeleno drvce simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo.

Prema sertifikovanim Feng Shui stručnjacima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” u Feng shuiu, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje božićne jeke na ovom mestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom, piše Atma.

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energija tokom ove užurbane sezone.

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje.

Drvce na zapadu ili severozapadu bi trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim. U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprineli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju.

Gde god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom.

Ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok Chi energije, kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde postavljate jelku. Ako to uradite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili porodična soba bude pretrpana božićnim poklonima, porodicom i prijateljima, prostor će biti u još većem haosu.

Feng Shui savetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodniku ili sobi gde može blokirati prolaz
– U području gde će ometati protok Chi energije
– Previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može izazvati požar ili se osušiti brže (ako je sečena)

Ukrašavanje doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u prazničnom dekoru kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta) koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena je boja uspešno upija.

Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ovih se dana često fotografišemo pa je poželjno imati na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, narandže, limuna ili cimeta.

I još:

– Nemojte izbegavati svetleće i svetlucave ukrase. Vatra simbolizuje slavu i ugled, a lampice simbolično predstavljaju vatru.

– Kako biste poboljšali zdravlje, Božićnu zvezdu ili neko drugo živo cveće zasađeno u zemlji držite na sredini prostorije.

– Ukrasne anđele stavite levo od ulaznih vrata. Na taj način osiguraćete pomoć dragih ljudi.

– U desni ugao, suprotan od ulaznih vrata, stavite dve mirisne ili ukrasne sveće. Na taj način ćete osigurati praznike pune ljubavi i razumevanja. Najbolje boje za sveće su žuta, ružičasta i crvena.

– Oživite svoj dom svežim bojama i prijatnim mirisima.

– Iza vaze s cvećem postavite ukrasno ogledalo kako bi se lepota duplirala.

– Glavna rasvetna tela ne bi trebalo da budu previše jaka.

– Dodajte jastuke ili neke druge okrugle predmete koji će pomoći protoku pozitivne energije.

– Pozovite paran broj gostiju.

– Ne stavljajte drage goste da sede u blizini vrata. Ko sedi prvi do izlaza, uvek prvi odlazi.

– Dopustite deci da uživaju, što manje vičite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar