U trendu

Ovaj program na veš mašini je jedini koji bi trebalo da koristite smatra stručnjak

Mnogi ne znaju kada bi trebalo da svoj veš peru na „osetljivom“ programu, „ručnom pranju“, da li je denim program bolji od „normalnog“ programa, itd. Sa toliko opcija, nastaje konfuzija, piše Buzzfeed.

Patrik Ričardson, poznat po nadimku „The Laundry Evangelist“, otkrio je da zaista postoji samo jedan program koji bi trebalo da koristite na svojoj mašini za veš.

„Koristim samo ‘brzi’ program. Dovoljno je dugačak da vam odeća bude čista, ali dovoljno kratak da ne izazove nikakvu štetu“, rekao je nedavno Ričardson u podkastu „Da li radim pogrešno?“

Voditelji su insistirali da im kaže kojom prilikom bi mogao da se opredeli za neki drugi program, ali je Ričardson naglasio: „Kao što sam rekao – uvek brzi program!“

Studije koje je Ričardson sproveo dok je pisao svoju knjigu „Laundry Love“, pokazale su da će prljav veš, čak i pelene, biti potpuno čisti i dezinfikovani korišćenjem „brzog“ programa, koji takođe ima i naziv „brzo pranje“ ili „pranje od 30 minuta“ na nekim mašinama za veš.

Izbor dužeg programa uzrokuje više habanja, odeće, peškira i posteljine, što znači da ćete ranije morati da ih zamenite novim, a da ne spominjemo vodu i energiju koju bespotrebno trošite, prenosi superzena.b92.net.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar