U trendu

Ove 3 boje nikada ne smeju da se kombinuju s belom pri uređenju enterijera, tvrde stručnjaci

Prednosti bele su očigledne: klasična je i „mirna“ – idealna za sve stilove unutrašnje dekoracije. Bela je takođe bezvremenska i čini sobu urednom i čistom. Ali, uz ovu neutralnu nijansu, suprotno verovanju da sve ide uz belu, neke boje ne idu dobro…

Da biste dobro kombinovali belu boju sa drugim bojama, morate paziti da uskladite nijansu bele i podtonove odabrane boje. Na ovaj način, svetlo u prostoriji je idealno iskorišćeno i jednostavno upotpunjeno izborom boja. Na primer, topli beli tonovi stvaraju privlačnu, nežnu atmosferu, zbog čega se ne slažu sa hladnim plavim tonovima. Hladna bela, s druge strane, dobro ide uz modernu, hladnu plavu, na primer. Ipak, postoje tri boje koje ne smete da kombinujete sa belom, prenosi Miss7.

1. Crvena

Kombinacija bele i tople, jake boje poput crvene deluje previše kontrastno. Zbog toga izbegavajte da stilizujete jarko crvene ili narandžaste sa „čistom” belom. Da li stvarno volite crveno? Zatim bi trebalo da izaberete krem tonove ili prljavo bele boje. Suptilnije boje savršeno dopunjuju jarko crvenu i čine sobu skladnijom.

2. Neonske boje

Slično crvenoj, neonske boje brzo postaju svetle kada se kombinuju sa belom. Ovo je posebno primetno kada se neonske boje koriste na velikim površinama, na primer kao zidna boja ili tepih. Bolje je koristiti neonske boje kao akcente. Neonsko žuta vaza ovde, neonski zeleni jastuk tamo i imate dobro uređenu sobu sa uzbudljivim akcentima.

3. Crna

Mišljenja se ovde razlikuju. Na kraju krajeva, crno-belo je vrhunska kombinacija boja. U zatvorenom prostoru, međutim, može brzo postati opresivno. Bolje su tamnoplave ili sive umesto crne. Ovo stvara mnogo glatkije prelaze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.