U trendu

Ovo je najprirodniji deterdžent na svetu, a glavni sastojak možete pokupiti sa ulice! (VIDEO)

Dok šetate ulicom, posebno u ovo jesenje vreme, nikada ne biste pomislili da jedan običan kesten može biti moćna alternativa kupovnom deterdžentu. Naime, da biste sami napravili najprirodniji deterdžent na svetu, sve što vam je potrebno je jedan kesten, jedna tegla i malo vode.

Postupak je jednostavan: jedan kesten narežite na četiri, pet komadića koje ćete staviti u teglu i potom je ostaviti preko noći da odstoji. Ujutru je vaš ekološki besplatni deterdžent spreman za upotrebu. Teglu dobro promućkajte, procedite (kako se ne bi veš mašina pokvarila od ostataka kestena) i sipajte u veš mašinu preko rublja. Ostalo vam je samo da uključite mašinu!

U tečnost možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja kako bi vam veš lepo mirisao.

Tokom noći iz kestena se oslobađa saponin, organska hemijska supstanca koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za pranje.

Neki su, videvši ovaj video, prokomentarisali da već godinu dana koristi ovaj trik i da je odličan za ljude koji imaju problema sa kožom, naročito sa ekcemom. S druge strane, jedan drugi je upozorio da treba biti oprezan sa esencijalnim uljima koja zagađuju reke.

Zato sledeći put kad krenete u šetnju, pokupite nekoliko kestena koji će vam uštedeti novac a planetu učiniti čistijom i lepšom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.