U trendu

Ovo sredstvo skida kamenac i čisti pločice bolje od svega što ste probali, nikad vam ne bi palo na pamet

Najkorisniji je za uklanjanje tvrdokornih mrlja, a sa njime se mogu dezinfikovati određeni predmeti

Sredstvo koje se koristi za skidanje laka sa noktiju, aceton, nalazi se u svakom domu, a osim svoje klasične uloge, može vam pomoći na nekoliko neočekivanih načina.

Uklanjanje mastila sa odeće

Ako je olovka bila u prednjem džepu i mastilo je iscurilo, onda ne bi trebalo odmah da izbacite košulju. Mrlju možete obrisati tečnošću na bazi acetona i mrlja će se skinuti. Ostaje samo da operete košulju.

Čišćenje tastature

Mnogo smeća se nakuplja u tastaturi. To su čestice prašine, sve vrste mrlja i mrvica. Ovo govori ne samo o izgledu tastature, već io njenim funkcijama. Tečnost na bazi acetona će pomoći u čišćenju tastature. Da biste pojednostavili zadatak, možete koristiti pamučnu podlogu i četkicu za zube.

Čišćenje česmi i slavina

Nakon kupanja, plak ostaje na slavinama i glavi tuša. Odstranjivač laka za nokte se može naneti na sunđer i prebrisati po svim površinama. Ovo će se osloboditi plaka i mrlja.

Čišćenje mrlja na podovima od pločica

Ako se na podu sa pločicama, na primer, u kuhinji pojave strane mrlje i ne obrišu se, onda se mogu ukloniti salvetom i sredstvom za uklanjanje laka za nokte. Nakon čišćenja, pločice se isperu sapunom i obrišu. Ipak, ovo ne treba koristiti na drvenim podovima jer se može skinuti lak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar