U trendu

Prekinite sa lošom srećom: Izbacite ovu biljku iz svog životnog prostora

Biljke donose živost, svežinu i pozitivnu energiju u naš dom. Međutim, postoje određene biljke koje se smatraju nosiocima negativne energije ili loše sreće.

Jedna od takvih biljaka je bršljan (Hedera helix). Iako je poznat po svojoj lepoj zelenoj boji i bujnom rastu, bršljan je često povezan sa sujeverjem i negativnim verovanjima. U nastavku saznajte više o ovom kontroverznom zelenom ukrasu i zašto se preporučuje da ga izbacite iz svog životnog prostora.

Zašto se smatra da donosi lošu sreću

Bršljan, biljka sa gustom zelenom lijanom, često se koristi za ukrašavanje enterijera i eksterijera. Međutim, mnogi veruju da bršljan može doneti lošu sreću i negativnu energiju u dom. Jedno od verovanja je da bršljan privlači nesreću, bolesti i probleme u porodici. Ova verovanja mogu imati korene u starijim kulturama i sujeverju koje se prenosilo s generacije na generaciju.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih se bršljan smatra lošom biljkom u feng šui praksi i drugim verovanjima. Prvo, bršljan ima tendenciju da se „lepi“ za zidove i druge površine, što se tumači kao simbol nepromenjivosti i stagnacije. Ova karakteristika može simbolizovati blokade u napredovanju i sprečiti protok pozitivne energije.

Drugi razlog je da bršljan ima oštre listove, koji mogu biti povezani sa negativnim energijama i izazivati nelagodu. Takođe, bršljan se brzo širi i može zauzeti veliki deo prostora, što se može tumačiti kao gušenje i preplavljivanje doma.

Biljke koje stvaraju prijatnu energiju

Iako nema naučnih dokaza koji potvrđuju ove tvrdnje, mnogi ljudi izbegavaju bršljan u svom domu kako bi se zaštitili od navodne loše sreće. Ako se osećate nelagodno ili neugodno sa bršljanom u svom domu, možete razmisliti o uklanjanju ove biljke i zameni je sa nekim drugim biljkama koje vam donose pozitivnu energiju i osećaj blagostanja.

Uvek je važno slušati svoj unutrašnji glas i osećanja kada je u pitanju uređenje i energija vašeg doma. Ako bršljan donosi negativnu vibru ili vas uznemirava, nemojte se ustručavati da ga zamenite drugim biljkkama koje vam donose osećaj sreće i harmonije.

Uz to, postoje mnoge druge biljke koje se smatraju pozitivnim izvorima energije i koje mogu uneti svežinu i vitalnost u vaš prostor. Na primer, sobne biljke poput mirte, lavande, bambusa, aloe vere i mirisne jasminke često se preporučuju kao biljke koje donose pozitivnu energiju i promovišu blagostanje. One mogu pročistiti vazduh, poboljšati kvalitet spavanja, smanjiti stres i stvoriti prijatnu atmosferu u vašem domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.