U trendu

Prelepo i romantično cveće: Ako želite da privučete ljubav, unesite ove biljke u svoj dom (foto)

Biljke su izvor pozitivne energije, pa će upravo takvu energiju privući i u okolinu, odnosno prostor u kojem se nalaze. Neke biljke su poznate po tome da privlače sreću ili novac, a postoje i one koje privlače – ljubav.

Pojedine biljke privlače strast i romantiku dok neke simbolišu dug i srećan zajednički život. A evo o kojim biljkama je reč i kako treba da se brinete o njima:

Azaleja

Azaleja je simbol pozitivnosti i vere da će se svi životni događaji odvijati u najboljem smeru. Upravo zato, u brojnim kulturama se upravo azaleje darivaju kao poklon za venčanje i godišnjice braka jer simbolišu dug i srećan zajednički život u koji privlače ljubav i strast.

Reč je o grmolikoj biljci koja može da raste i napolju i unutra. Ako je želite u svom domu, u saksiji, smestite je na svetlo mesto, ali ne na direktno sunce. Azaleja ne voli previsoke temperature, pa joj je idealno da boravi u prostoriji u kojoj je temperatura između 15 i 22 stepeni, ali što je u prostoriji hladnije, to će ona duže da cveta. Jednom kada precveta, savetuje se da je prebacite u neko senovitije mesto dok ponovno ne pokaže pupoljke, prenosi Miss7.

Ruža

Ruže, posebno one crvene, oduvek su simbol ljubavi i upravo se one najčešće poklanjaju za Dan zaljubljenih, godišnjicu braka i slično, a nezaobilazne su i u venčanim buketima. Zato će posedovanje ruže kao žive biljke da unese u dom pozitivnu energiju i privuče ljubav. Crvene i jarko roze ruže najviše će privući strast dok će bele i ruže u svetlijim bojama privući nežniju vrstu ljubavi.

Ruže obožavaju dnevno svetlo i potrebno im je barem šest sati sunca na dan. Čak im ne smeta da budu na direktnom suncu ako se nalaze napolju. Ali, ako se nalaze u stanu ili kući, ne preporučuje se da se preko leta drže na prozoru kako ih sunce ne bi uništilo. Takođe, vole vlažno tlo, ali valja pripaziti da je ono dobro drenirano, odnosno da se voda ne zadržava predugo uz sam koren.

Anturijum

Anturijum privlači sreću i pozitivnu energiju koja ojačava ljubavne veze. S obzirom na to da su mu cvetovi srcolikog oblika i crvene boje, u svaku će prostoriju u kojoj se nalazi, uneti dozu romantike. Takođe, simboliše beskonačnu ljubav, pa je idealan poklon za venčanja i godišnjice veze ili braka.

Anturijumu najviše odgovaraju svetle prostorije, ali ne i direktno sunce i temperatura između 18 i 26 stepeni. U zavisnosti od veličine saksije u kojoj se nalazi, potrebno ga je zalivati otprilike jednom nedeljno, ali prvo je najbolje proveriti da li je prvih nekoliko centimetara tla suvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.