U trendu

Stručnjak otkrio grešku koju mnogi prave, a zbog koje rastu računi

Stručnjak je upozorio na jednu grešku koju mnogi prave, a zbog koje rastu računi – postavljanje termostata na pogrešno mesto u kući.

Položaj termostata može uveliko uticati na visinu nečijih računa, piše Express.co.uk. Rajan Harison s Energyadvicehelpline.org objasnio je da mnogi prave uobičajenu grešku kada su u pitanju termostati.

Jedna od grešaka koje mnogi ljudi prave  je postavljanje termostata na pogrešno mesto u kući. To znači da neće moći dati tačnu temperaturu okoline zbog čega ćete na kraju plaćati više”, naveo je.

On preporučuje da termostat stavite na unutrašnji zid prostorije koju dosta koristite, kao što je na primer dnevni boravak.

Navodi da to može dovesti do uštede novca. Termostat je najbolje postaviti negde gde nema promaje jer promaja uzrokuje oscilacije temperature.

Nejtan Martin-Nikols iz kompanije koja se bavi vodoinstalacijama i grejanjem navodi da treba izbegavati postavljanje termostata u određenim prostorijama kao što su kupatilo i kuhinja, prenosi N1.

“Iako možda inače provodite puno vremena u kuhinji, vlaga u vazduhu od kuvanja i pranja može pokvariti termostat i takođe uticati na temperaturu u domu”, objasnio je, navodeći da slično važi i za kupatilo gde vrući tuš takođe utiče na temperaturu. “Osim toga, kupatila su obično hladnija, tako da ne želite da termostat postavite na neku temperaturu misleći da vam je cela kuća jednako hladna.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar