U trendu

Uklonite kamenac sa posuđa za 1 minut: Potrebna vam je samo jedna namirnica

Kamenac i fleke od vode na posuđu mogu biti prava noćna mora. Koliko god se trudili da ih eliminišete oni su i dalje tu.

Tvrda voda je krivac za to, što je voda tvrđa to će tragovi biti uočljiviji.

Pre nego što odustanete od borbe protiv kamenca, u nastavku pročitajte kako da sa posuđa uklonite i najupornije fleke od tvrde vode.

Mrlje na posuđu nastaju kao posledica nakupljanja minerala. Što je voda tvrđa i bogatija mineralima, to će i mrlja biti više. Običan deterdžent za posuđe, ne daje efikasne rezultate. Vremenom se kamenac taloži, pa potpuno uklanjanje deluje kao nemoguća misija. Rešenje ipak postoji i mnogo je jednostavnije nego što smo i mogli da zamislimo!

Sastojke koji su potrebni za uklanjanje kamenca, sigurno već imate u svom domaćinstvu: sirće i sok od limuna.

Postupak je takođe vrlo jednostavan. Jedna šolja sirćeta i dve supene kašike soka od limuna, dovoljne su za čak 3,5 l vode!

Posuđe možete držati u sudoperi ili u lavoru. Rastvor vode, sirćeta i limunovog soka, prespite preko posuđa. Vodite računa da svi sudovi budu potpuno potopljeni u rastvor. Možete biti sigurni da će mrlje i kamenac biti uklonjeni. Ostavite da odstoji minimum pola sata.

Ipak, nemojte preterivati, jer rastvor sadrži limunsku i sirćetnu kiselinu, pa može da nagrize keramiku. Rastvor će skinuti bele fleke i ukloniti kamenac.

Nakon pola sata, posuđe dobro izribajte sunđerom, da biste uklonili moguće ostatke kiseline. Posle pranja, regularno isperite mlakom vodom i posušite krpom. Ostavite posuđe da odstoji na čistom vazduhu nekoliko sati, da bi sasvim izvetrio miris sirćeta. Krajnji rezultat je čisto i sjajno posuđe, bez fleka i kamenca, tvrdi Mogu ja to sama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.