U trendu

Zaboravićete na prašinu i kupovna sredstva: Evo kako da održavate laminat uvek blistavo čistim

Blistavi i čisti podovi predstavljaju ogledalo urednog domaćinstva

Većina domaćica bar jednom nedeljno obriše prašinu, usisa i pospremi kuću, a bar jednom mesečno obavi generalno čišćenje, koje zahteva pomeranja kauča i detaljno brisanje podova. Ukoliko imate laminat, onda sigurno znate da je neophodno da ga prebrišete najmanje dva puta nedeljno kako bi bio lep i sjajan.

Jedno pogrešno sredstvo za čišćenje može da napravi katastrofu koju nećete tako lako sanirati, pa je uvek bolje da isprobate ona koja možete sami da napravite. Predstavljamo vam četiri trika i saveta za čišćenje i održavanje laminata koji će istovremeno uštedeti vaše vreme i novac.

1. Suvo čišćenje
Redovno čišćenje laminata suvom krpom znatno doprinosi njegovoj čistoći i lakšem održavanju.

Uklanjanje prašine na ovaj način sa laminata, bez upotrebe nepotrebnih hemijskih sredstava, produžava ujedno i vek trajanja laminata.

2. Koristite meke četke za čišćenje

Površina laminata je pravljena od izdržljivih materijala, što znači da će hrabro podneti korake ukućana, kućnih ljubimaca, pa i teret nameštaja. Međutim, neće se tako dobro pokazati pred četkama za čišćenje sa oštrim dlakama.

Zato birajte one sa nežnijom površinom, koje ćete svakodnevno moći da koristite.

3. Obratite pažnju na suvoću laminata
Ključna stvar za dobar izgled laminata i njegovu dugotrajnost je suvoća. Trenutna vlažnost prilikom pranja istog ili prolivena tečnost u datom momentu neće mu naneti nikakvu štetu, međutim, natapanje laminata će ostaviti trajne i vidljive posledice.

4. Čišćenje vodom i sirćetom
Ovo je zlatna kombinacija sa kojom ne možete da pogrešite. Sirće u kombinaciji sa vodom daje izvanredne rezultate na najrazličitijim površinama. Zbog svoje efikasnosti i neškodljivosti, tečnost napravljena od ova dva sastojka preporučljiva je i za primenu na laminatu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar