Da kosa bude lepa i zimi

Da li je i u vašem slučaju posledica zimskog perioda suva i slaba kosa? Poslušajte savet frizerskih stručnjaka i potražite preparate na bazi pšenice i proteina soje. Ovi prirodni proizvodi ne ispravljaju kovrdže na kosi, a jačaju krajeve, pomažući im da dobiju neophodne elemente.

Ukoliko trenutno niste pri parama, a očajnički želite da pomognete svojoj kosi, onda to možete učiniti i pomoću pakovanja za kosu „iz domaće radinosti“. Postoji nekoliko kombinacija za pravljenje, mi ćemo navesti samo dve. Najpre, možete koristiti 3 ili 4 kašike maslinovog ulja (u zavisnosti od dužine kose) i jedno žumance. Za drugu varijantu vam je potrebna četvrtina šoljice maslinovog ulja, zatim četvrtina šoljice bademovog ulja i polovina kašike ulja lavande. Nanesite smesu na kosu koja je tek malo navlažena (ali ipak je suva, nije vlažna toliko da kaplje).

Sušite fenom oko pet minuta (toplina pomaže uljima da dublje prodru). Takođe, možete preko kose staviti i kapu ili aluminijumsku foliju. Posle dvadesetak minuta, stanite pod tuš, ali pre nego što počnete se ispiranjem, masirajte rukama koren kose na kojima imate šampon (tako ćete „razbiti“ ulje, da bi se lakše spralo). Na kraju isperite i stavite neki blag balsam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.