najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Lepo počnite dan

Budi vas alarm na mobilnom. Smesta se iskoprcavate iz kreveta i nekako bauljate do kupatila, gde obavljate jutarnju toaletu. Sledi buđenje dece (ako ih imate), spremanje doručka deci i ispraćanje u školu, pa žurba na posao…

Naravno, u prevozu je gužva, kao i uvek u jutarnjem špicu. Opet naravno, na posao stižete mrzovoljne. Nikako, ali nikako vam ne uspeva da razumete koleginice koje su od ranog jutra cvrkutave i lepo raspoložene, vesele i umiljate kao mačići.

Ako vam ova priča zvuči i previše poznato i želele biste nešto tu da promenite, moguće je! Postoje ljudi koji savršeno funkcionišu od ranog jutra i ustajanje im nije nikakav problem, ali nije neophodno da budete takva osoba da vam svako jutro ne bi predstavljalo košmar dok ne uspete da se razbudite. Čak i ako uopšte ne funkcionišete ujutro, postoje načini da sebi ulepšate početak dana.

Jedan je da ne radite sve “knap”. Drugim rečima, nemojte naviti budilnik tačno na sekund kada morate da ustanete – navijte ga na nekoliko minuta ranije. Tih nekoliko minuta sna zaista vam neće mnogo značiti, a ako se samo za toliko ranije probudite, imaćete vreme da se protegnete i još malčice izležavate u krevetu. Veoma je prijatan osećaj kada ležite u krevetu i znate da ne morate smesta da ustanete, da možete još malo da se izležavate – priuštite to sebi!

Dok tako leškarite, ne dopustite sebi nikakve ružne, užurbane misli. Nećete nikako poboljšati bilo šta ako smesta počnete da razmišljate o pretrpanom dnevnom rasporedu i svim obavezama koje morate da izvršite. Umesto toga, razmišljajte o lepim stvarima. Zamišljajte lepe stvari – maženje sa svojim dragim, izležavanje na plaži na rajskom ostrvu, dobijanje Nobelove nagrade… Pustite mašti na volju! Tih nekoliko minuta su samo vaši – upotrebite ih na uživanje.

Nakon toga, biće vam lakše da ustanete s osmehom na usnama, raspoložene. Nije obavezno da na poslu od ranog jutra cvrkućete kako biste pokazale da ste lepo raspoložene – bitno je da se dobro osećate, a ako nekoliko minuta ujutro poklonite samo sebi, hoćete. Osećate krivicu što, uz sve obaveze, lenčarite i sanjarite? Nemojte – koliko biste posla uopšte uradile u toku tih nekoliko minuta? Lepo raspoložene bićete u stanju da postignete više nego užurbane, plus ćete se bolje osećati i vi i vama drage osobe. Uživajte!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike