Psiholog tvrdi da lepota nije presudna: Samo žena sa ovom osobinom privući će muškarca

Postoji jedna ključna karakteristika kod žena koja je važnija od njihove lepote i obrazovanja, ističe psiholog Mihail Labkovski.

Labkovski je poznat širom sveta po svojim često direktnim izjavama. Tokom svoje tridesetogodišnje karijere, naglašavao je teoriju da je bitno uvek raditi ono što volimo i želimo. U svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje osnova svega u životu i ljudskog postojanja.

Ključ za postizanje uspeha

Prema Labkovskom, mnoge stvari u životu, uključujući sreću u ljubavi, uspeh na poslu i opšti kvalitet života, zavise od samopoštovanja. On naglašava da je zabluda verovati da uspešni ljudi imaju samo izraženo samopouzdanje. Naprotiv, Labkovski tvrdi da je tačno suprotno: ako imate zdravo samopoštovanje i prihvatite sebe, to je ključ za postizanje uspeha.

Labkovski je izjavio: „Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne lepote, obrazovanja i talenata, ali čovek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti srećniji i jači, pametniji, lepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobeđuje sve!“

Nije fokusirana na svoje nedostatke

Govoreći o uticaju samopoštovanja na odnose sa suprotnim polom, Labkovski ističe da samopouzdana žena ima duboku ljubav prema sebi. To je čini privlačnom muškarcima jer nije fokusirana na svoje nedostatke, već je zadovoljna sobom. Njen način komunikacije je lagan i odaje utisak da je sposobna za sve. Labkovski objašnjava da autentično samopouzdanje proizlazi iz unutrašnjeg osećaja sigurnosti. Takođe, samopouzdana žena ne dozvoljava da prisustvo ili odsustvo muškarca utiče na njen život.

Na kraju, Labkovski podvlači važnost ljubavi prema sebi. Podstiče na vježbanje samopoštovanja, samoprihvatanja, samopraštanja i usmeravanja pažnje na sebe, bez poređenja sa drugima.

– Volite sebe, na kraju krajeva. Vežbajte ovo, odobravajte, oprostite sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim – naglašava Labkovski.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.