U trendu

6 tipova zaposlenih nikada neće napredovati u poslu, možda i vas to sprečava, smatraju psiholozi

Ovih 6 tipova zaposlenih neće nikada napredovati na poslu

1. Brbljivac
Naravno, dobri komunikatori često dobijaju pozitivnu pažnju od svojih nadređenih. Međutim, ako vaša definicija ‘dobre komunikacije’ uključuje širenje glasina i provođenje slobodnog vremena u tračanju saradnika, vrlo brzo ćete postati nepoželjni na poslu.

2. Beskičmenjak
Dok efikasni radnici udovoljiti zahtevima svojih menadžera kad god je to moguće, slabiji ljudi koji se ne znaju postaviti često dobijaju puno više zadataka i obaveza nego što mogu da podnesu. Njihov stav pokazuje da nisu sposobni voditi posao, jer kako će upravljati poslom i vremenom drugih, kad to ne mogu ni sami?

3. Rođeni pesimista 
Radnici koji neprestano odbijaju predloge svojih kolega, koji se redovno žale, a ne nastoje da poboljšaju svoju situaciju i retko imaju pozitivnu reč za bilo koga ili bilo šta u kancelariji, neće zaraditi poštovanje ni razumevanje svojih menadžera, a s tim i moguće promocije postaju nemoguće.

4. Večita žrtva
Važan deo dobrog ‘timskog igrača’ uključuje preuzimanje odgovornosti za svoje pogreške i gledanje slabosti kroz realistične ‘naočare’. Ako se ponašate kao večita žrtva, uvek okrivljujući druge za propuštene rokove ili loše radne rezultate, teško ćete dobiti poverenje svojih kolega i nadređenih.

5. Pobesneli Max
Besni ispadi stvarno nisu prihvatljiv način ponašanja kod bilo koga stareg od pet godina. Ali neki zaposleni to jednostavno ne mogu da shvate, a kamoli da primete, pa svoje frustracije ispoljavaju na svojim kolegama, a ponekad i na nadređenima.

S drue strane, menadžeri s problemom kontrolisanja svojih emocija stvaraju kulturu straha, koja se obično pretvori u toksičnu atmosferu, a to daje loše rezultate i stvara želju kod zaposlenih da beže glavom bez obzira.

6. Sveznalica 
Poslodavci svakako traže obrazovane radnike s interesom za učenje i razmenu informacija. Međutim, ako redovno ispravljate svoje kolege ili se postavljate kao da su vaše ideje i strategije puno prosvetljenije od ideja vaših kolega (bez ikakvih direktnih  dokaza koji potvrđuju to uverenje), te da je uopšte  jasno da se smatrate najpametnijom osobom, verojatno ćete otuđiti svoje direktne saradnike i nadređene, slabeći svoj status kada dođe vreme za dodelu promocija, piše Business Insider.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar