U trendu

Bila je baš ono što traže, savršen kandidat za posao, ali je odbijena iz bizarnog razloga

Jedna žena otkrila je bizaran razlog zbog kojeg su je odbili na intervjuu za posao!

Rekli su joj je da je njeno iskustvo upravo ono što traže, da ima odgovarajući nivo iskustva i da su njeni ciljevi usklađeni s ciljevima kompanije. Ali, ipak nije dobila posao. Melisa Viver (30) iz Njujorka nedavno je na svom TikTok profilu podelila neverovatno iskustvo koje je doživela na intervju za posao.

Iako je imala sve potrebne kvalifikacije, doživela je odbijanje jer „nije uložila dovoljno truda“ u svoj izgled, tačnije nije bila našminkana, prenosi mondo.rs.

Melisa je istakla u svom videu da je u SAD protivzakonito da poslodavac diskriminiše potencijalnog zaposlenog na osnovu doba, rase, spola, vere ili se*sualnog opredeljenja, ali oni mogu da naprave odluku na osnovu izgleda.

@_melissaweaver

Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women

♬ original sound – Melissa

Naš zakon o radu, oštro zabranjuje diskriminaciju. Zabranjena je neposredna i posredna diskriminacija lica koja traže zaposlenje, kao i zaposlenih, s obzirom na pol, rođenje, jezik, rasu, boju kože, starost, trudnoću, zdravstveno stanje, odnosno invalidnost, nacionalnu pripadnost, veroispovest, bračni status, porodične obaveze, seksualno opredeljenje, političko ili drugo uverenje, socijalno poreklo, imovinsko stanje, članstvo u političkim organizacijama, sindikatima ili neko drugo lično svojstvo.

U snimku koji je do sada prikupio više od 780.000 pregleda, Melisa je rekla da je bila još više zaprepaštena odlukom jer joj je rečeno da je njeno iskustvo upravo ono što traže. Na svako pitanje koje je dobila, tvrdi da je imala odgovarajući odgovor.

„Ranije sam radila u regrutaciji kao menadžer ljudskih resursa. Znam kako se intervjuiše“, rekla je, prenosi Večernji list.

Budući da je izgled naveden kao razlog njenog odbijanja, procesom eliminacije zaključila je da to znači da je trebala da nosi šminku.

„Fenirala sam kosu, imala sam lepu odeću, sako, neke naušnice, ali sam stavila samo malo sjaja za usne, nisam imala nimalo šminke. Inače ne nosim baš puno šminke“, ispričala je i u nastavku tkrila da joj šminkanje iritira oči i kožu te ga izbegava ako je moguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.