Bila je najlepša Mis Jugoslavije, a na pragu šeste decenije izgleda kako bomba (foto)

Bernarda Marovt bila je u Jugoslaviji jedna od najomiljenijih misica. Slovenska lepotica postala je Mis Jugoslavije 1983. godine i zamalo je postala Mis sveta.

Premda je bila jedna od favoritkinja, Bernarda je osvojila samo titulu Mis fotogeničnosti, a tome su možda kumovale i njene golišave fotografije objavljene u tadašnjem magazinu Start.

Bernarda je i dalje u manekenskim vodama, a svoje znanje prenosi na mlađe generacije.

– Oduševljena sam što me se neki još sećaju kao najlepše jugoslovenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam dobijala iskustva za ceo život u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno. Danas prenosim ta iskustva mladim devojkama i dečacima, kao i ženama – rekla je Bernarda, čije je ime 80-ih godina postalo brend, za Večernji list.

View this post on Instagram

#bernardamarovt Miss Yu 1983 god

A post shared by YUlegende (@yulegende) on

– Tada sam mnogo radila kod kuće i u inostranstvu, u svakoj zemlji imala sam jednu agenciju, putovala svaki dan i radila u najboljim i najlepšim gradovima širom sveta. Osim titule Mis fotogeničnosti sveta bila sam i Top Model Italije i Evrope, a u Sloveniji sam izabrana za najlepšu ženu veka. Upoznala sam mnogo zanimljivih ljudi, slavnih osoba, filmskih zvezda, političara. Najviše mi je u sećanju ostao Silvester Stalone, koji je bio vrlo zabavan, nije čak ni glumio zvezdu – dodala je Bernarda.

Kako je i dalje u manekenskim vodama, svoje znanje prenosi i na mlađe generacije. Ove godine njena agencija Bernie Models proslavila je desetu godišnjicu, a posvetila je svim mladim modelima koji žele profesionalno da se  bave modelingom ili se pak samo upoznati s modnim svetom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.