U trendu

Celog života pogrešno sedimo na WC šolji: Doktorka pokazala jedini ispravan način (video)

Iako ste verovatno mislili da je nemoguće pri odlasku u toalet da u nečemu pogrešite, čini se kako postoji i ‘ispravan’ način mokrenja – tako barem u svom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr Teresa Irving, koja je za svoje pratioce demonstrirala dva načina – onaj pogrešni i onaj ispravni.

– Većina nas je pogrešno – kaže dr Irving i demonstrira uspravno sedanje na „WC šolji“, te napominje da se ‘na taj način bešika dobro ne isprazni’.

Naime, ako sedite uspravno, kaže ona, čak trećina mokraće ostaje u mokraćnoj bešici.

– Ispravan način je da na WC šolju sednete ‘kao kauboj’, odnosno da se nagnete telom prema napred, laktove stavite tačno iznad kolena, dok su stopala na podu ispružena – objasnila je u svom videu koji je zatekao mnoge žene.

@dr.teresa.irwin

Did you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound – Dr. Teresa Irwin

– Neverovatno da tek u ovim godinama učim kako se pravilno prazni bešika – napisala je jedna dama, u komentarima, a druga kaže kako je ‘do sad bila sigurna da nešto s njom nije u redu, jer se, dok mokri, oduvek mora da se nagne napred…’, preneo je The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.