Čudotvorni prirodni lek: Kad biste znali koliko je sok od krompira moćan, pili biste ga svaki dan

Ovaj recept možete veoma lako da napravite, ne košta skoro ništa, a može mnogo da pomogne

Možda ćete se zapitati zašto bi neko pio sok od krompira (a da nije u pitanju votka), ali nije sve u ukusu. Najlekovitije stvari imaju potpuno neprivlačan ukus za nas, a ono što nam je najukusnije, najviše nas truje.

Sok od krompira je prilično bljutav i bezukusan, ali zato je veoma zdrav, pa se pije i u okviru čuvene Brojsove medicinske dijete, piše Telegraf.

Evo za šta je sve dobar ovaj lekoviti sok.

Alkalizuje telo

Sok od krompira je bazan pa zato može da pomogne u uspostavljanju kiselo-bazne ravnoteže organizma, što je veoma važno za nas, jer način ishrane danas uzrokuje da naše telo uvek naginje ka kiselosti.

Pomaže protiv gihta

Smanjuje nivo mokraćne kiseline i samim tim pomaže protiv gihta.

Ima protivupalno dejstvo

Zbog ovoga sok od krompira može da pomogne kod artritisa i drugih oblika upalnih procesa, posebno zglobova, a pomaže i kod bolova u leđima. Takođe, podstiče cirkulaciju u svim delovima tela.

Čisti kožu

Ima smirujuće dejstvo na ekceme, pa čak i akne, pomaže da se očisti koža.

Pomaže u mršavljenju

U tu svrhu treba piti po šolju soka od krompira pre doručka i uveče 2-3 sata pre spavanja.

Čisti jetru

Zato može da se koristi za detoksikacijske dijete (kao što se i koristi u Brojsovoj dijeti), ali takođe i da se potpomogne funkcionisanje jetre i žučne kese, ukoliko postoje problemi. Pije se 2 dl ujutru na prazan stomak.

Pomaže u lečenju gastritisa i čira

U tu svrhu preporučuje se da se uzima po jedna kašika soka od krompira razređenog sa malo vode, pola sata pre doručka, ručka i večere.

Kako se pravi?

Veoma je jednostavno napraviti ovaj lekoviti sok. Krompir dobro operite i uklonite s njega sve klice i zelene delove kore ako ih ima. Zatim ga narendajte, stavite u lanenu krpu i iscedite sok (možete upotrebiti i sokovnik). Sok uvek pijte sveže naceđen, a ako vam je neukusan, možete ga pomešati sa sokom od limuna, jabuke, šargarepe, medom…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.