Kori Udovički na Samitu 100 u Portorožu 1. i 2. juna

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički učestvovaće na “Samitu 100” biznis lidera Jugoistočne Evrope koji će biti održan 1. i 2. juna u Portorožu, najavljeno je iz Vlade.

Tom skupu prisustvovaće i predsednici Slovenije, Hrvatske i Crne Gore Borut Pahor, Kolinda Grabar – Kitarović i Filip Vujanović, kao i predstavnici najuspešnijih kompanija u regionu.

Glavne teme konferencija “Samit 100” su zajednički projektu u energetici, turizmu, trgovini, infrastrukturi i finansijskom sektoru.

To će biti četvrto okupljanje privrednika i državnih zvaničnika regina, a očekuje se oko 150 učesnika.

Namera organizatora je da se unapredi saradnja medju zemljama regiona i otklone prepreke za uspešnije poslovanje.

Prvi Samit 100 organiziran je 2011. godine u Srbiji, drugi u Crnoj Gori, treći u Hrvatskoj. Njegovo organizovanje pokrenuli su Srpska asocijacija menadžera, Hrvatsko udruženje poslodavaca i Udruženje menadžera Slovenije, a skup podržava Atlas fondacija iz Crne Gore.

Cilj te inicijative je da se povežu privrednici u regionu i da se kroz partnerstva i bolju saradnju unapredi konkurentnost regiona privlačenjem stranih direktnih investicija i nastupima na trećim tržištima.

(Beta)

Ostavite komentar