U trendu

Lekcije kojima nas nauči život nakon diplome

Dan kada se dobija diploma je verovatno jedan od najsrećniji u životu svakog studenta. Čini se kako su sve brige oko učenja iza njih, ali se postavlja pitanje, šta dalje? Nekih problema ste se otarasili, ali čekaju vas još veće i teže prepreke.

Posao se neće naći sam

Možete imati i tri diplome, ali posao se danas ne nalazi lako. Bitno je aktivirati se, posećivati razne sajmove za zapošljavanje, ostvariti kontakte sa raznim ljudima, napraviti profil na Linkedinu, kucati na sva moguća vrata…Pa, nešto će upaliti.

I kad ga nađeš, neće biti lako

Zaboravite da ćete odmah naći posao iz snova. Postoji mogućnost da ćete u nekim kompanijama volontirati, kuvati kave, baviti se poslovima koje niko drugi neće raditi, ali sve je to dobra škola.

Fakultetska prijateljstva neće više biti tako intenzivna

Većina nas misli kako će prijatelji koje smo stekli na faksu, biti prijatelji za ceo život. Neki hoće, a neki su tu bili samo usput. Dešava se i da nas život vuče na druge strane, ljudi masovno odlaze iz zemlje, a oni koji ostaju biće sve više okupirani poslom, obavezama, partnerom…

Veze postaju ozbiljnije

Ljubavne veze nisu iste sa 19 i s 25. Sa 19 nije problem zabavljati se sa nekim i ne razmišljajući o budućnosti. S 25 već polako razmišljamo da, ukoliko smo u dugoj vezi i odlično se slažemo sa partnerom, da je možda vreme za korak napred, pa možda zajednički život udvoje, a neretko i spremnost na veridbu i planiranje o potomstvu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar