U trendu

Napravite sami „parfem ljubavi”: Ima afrodizijačka svojstva, a potrebno vam je samo 10 grama ovog cveta

Predivan miris koji širite oko sebe ostaviće snažan utisak na ljude oko vas i pre nego što išta kažete. A jedan miris poznat već hiljadama godina ima i svojevrsne afrodizijačke osobine.

Dobrobiti macerata jasmina vrlo su rano prepoznali stari Egipćani, a on se tada uglavnom koristio zbog svojih umirujućih svojstava. Takođe, macerat jasmina može pomoći u sprečavanju infekcija svojim antivirusnim svojstvima, dobar je antiseptik i dezinficijens. Jedno istraživanje je otkrilo kako miris jasmina povećava libido.

U hinduističkim i muslimanskim tradicijama je poznat kao “parfem ljubavi” i ovaj miris su smatrali jednim od najjačih afrodizijaka i pravim izvorom senzualnog nadahnuća. Evo kako da kod kuće sami napravite macerat jasmina.

Potrebno vam je 10 grama cveta jasmina, koji je potrebno dobro izgnječiti u tučku. Potom ga prebacite u staklenu teglu i zalijete bademovim uljem. Teglu dobro zatvorite i ostavite da odstoji mesec dana na tamnom i suvom mestu. Svaki dan ili dva malo promešajte zgnječeno cveće u tegli. Nakon mesec dana procedite macerat i prebacite ga u hermetički zatvorenu bocu, piše Jutranji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.