U trendu

NE ULAZITE u brak bez ODGOVORA na ova pitanja

Brak je veliki korak u životu, deo koji može život učiniti bogatijim. Ipak, nikada ne trebate raditi nešto u šta niste sigurni, jer to bi značilo da je vaša prava ljubav ostala tamo negde.

Želim li biti poput ove osobe?

Brak je poput slikarske palete, a vi ste u početku posebne boje na njoj. Međutim život, poput slikara, slika vaš odnos svaki dan i umačući četkicu iz prilike u priliku, vaše dve boje postanu tako izmešane da se na prvi pogled više ne vidi ko je ko. Poznato je da ljudi u braku godinama poprimaju karakteristike svog partnera. To ne znači da gubite sebe, ali svakako menjate deo sebe u skladu s voljenom osobom. Zato se dobro preispitajte – želite li postati poput te osobe?

Šta me najviše privlači?

Jedna od najvećih laži našeg društva jeste da je privlačnost najvažnija. Izgled, linija ili frizura…Ali onda saznamo da ostati s nekim znači da vam se sviđa njegova ličbnost, životne vrednosti, produhovljenost… Jer kao što znamo – godinama lepota poprima neke druge oblike.

Poštujemo li iste životne vrednosti?

Životne vrednosti se ne odnose samo na one poput jesmo li vernici ili ateisti, želimo li decu … U to spada i težnja da ste bezbedni, da imate svoju mirnu luku. Naime, kad se želimo zajedno otisnuti u okean života, u istoj barci, bilo bi dobro da znamo vesla li naš partner u istom smeru.

Mogu li da podnesem bračnu rutinu?

Brak je svakodnevica kao i svaka druga. Kućni poslovi, curenje vode iz sudopere, rad, rođendani, venčanja i saranei i sve što između još stane. Možete li zamisliti da s osobom s kojom ste sada u vezi upravo tako živite? Ako je odgovor da, onda svakako uplovite u bračnu luku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar