U trendu

Nostradamusova predviđanja za 2024. godinu su zastrašujuća: Najavio je katastrofalne pojave

Svi se slažu da je 2023. bila izazovna godina, a prema poznatom proroku, 2024. neće biti puno bolja.

Nažalost, prema Nostradamusu, izgleda da teška vremena neće prestati. Skoro pola milenijuma nakon smrti, Nostradamus je i dalje poznat kao jedan od najpoznatijih astrologa i proroka u istoriji. U svojoj knjizi „Les Propheties” iz 1555. godine, Nostradamus predstavlja svoje vizije budućnosti kroz zagonetne stihove, poznate kao katrene.

Nažalost, njegova predviđanja nisu bila optimistična. Mnogi veruju da je Nostradamus tačno predvideo događaje kao što su napadi 11. septembra, ubistvo predsednika Kenedija i Hitlerov dolazak na vlast, piše LADBible.

U svojim predviđanjima za 2023. godinu, čini se da je predvideo ekonomsku krizu, napisavši: „Tako visoko će rasti bušel pšenice / Da će čovek pojesti svoje bližnje“. Na sreću, očigledna referenca na kanibalizam ostala je uglavnom metaforična (srećom).

Cunami, rat i pad kralja?

Šta možemo očekivati od naredne godine ako se Nostradamusova predviđanja pokažu tačnima? Jedan stih upozorava na sušu i poplave, dok drugi predviđa „veliku glad kroz talas pošasti“. Mnogi ovo tumače kao predznak cunamija… Izgleda da bismo mogli da se suočimo sa katastrofalnim događajima, uključujući potencijalne sukobe sa Kinom, prema drugim stihovima.

Neki tumače da se „crveni protivnik“ odnosi na komunističku Kinu, sa naznakom bitaka na moru. S obzirom na moć kineske mornarice, rezultati sukoba mogu biti katastrofalni.

Nostradamus je pomenuo i „kralja ostrva“ koji je nasilno svrgnut. Tumači sugerišu da se ovo odnosi na aktuelnog britanskog kralja, ali će samo vreme pokazati koliko su ta tumačenja tačna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)