Otišla na prvi ultrazvuk, lekari ostali U ČUDU zbog onog što su videli (foto)

Betani Mekmilin, 27-godišnja učiteljica iz Mičigena, imala je regularnu trudnoću sve dok nije došlo vreme za ultrazvuk.

– Lekar je bio potpuno šokiran kada je to ustanovio. Prvo je dugo, dugo gledao u ekran, a onda prokomentarisao da „nikad nije imao pacijentkinju sa ovim stanjem“. Zapravo, priznao mi je da ne može puno toga da mi kaže o mom stanju jer ni sam ne zna skoro ništa o tome – kaže Betani, dodajući da je i sama bila potpuno zbunjena, jer nikada pre toga nije čula da je tako nešto uopšte moguće. Tada je snimak pokazao da ima dupliranu matericu (uterus didelphys).

Betani medijima kaže da je 2018. godine imala pobačaj. Fetus je, kaže, prosto prestao da se razvija nakon šest meseci. Tada je pomislila da nikada neće moći da ponovo zatrudni zbog svog stanja, a nova trudnoća bila joj je pravo čudo.

– Kada sam ponovo zatrudnela, bila sam jako zabrinuta jer u mom kraju uopšte nije bilo lekara koji bi mogli da mi pomognu. Međutim, na svu sreću, trudnoća je protekla glatko i 2019. godine rodila sam bebu bez ikakvih problema – kaže Betani, koja je u međuvremenu potpuno izučila svoje stanje i sada diže svest o duploj materici.

– Žene, upoznajte svoje telo. Ovo stanje je veoma retko, a simptomi variraju od žene do žene. Medicina i dalje ne zna dosta o ovom stanju, a čak i ono što se zna nije primenljivo na sve slučajeve – poručuje ona.

View this post on Instagram

Brunch bunch

A post shared by Beth (Lemke) McMillin 🐝🍋 (@bethany.mcmillin) on

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.