Pre odlaska u krevet popijete ovo – spavaćete kao beba

Premalo spavanja povezano je s povećanim rizikom od depresije, dijabetesa i srčanih bolesti, a stručnjaci preporučuju odraslim osobama barem sedam do devet sati svake noći.

To se, međutim, ne postiže uvek lako. Stručnjaci su, ipak, otkrili da postoji nekoliko pića koja mogu prirodno poboljšati san.

Donosimo vam 4 napitka koja treba popiti pre spavanja.

Toplo mleko

Stručnjaci preporučuju toplo mleko za lagano spavanje jer mleko sadrži triptofan koji prirodno povećava serotonin, što povećava nivo melatonina. Melatonin može pospešiti san i pomoći u borbi protiv različitih poremećaja spavanja. Višestruka ispitivanja su otkrila da toplo mleko može poboljšati kvalitetu sna.

Sok od trešnje

Trešnje nisu poznate samo po tome što se od njih može napraviti ukusna pita, nego i po mnogim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšanu kvalitetu spavanja. Veruje se da je sadržaj triptofana u trešnji jedan od razloga da ti plodovi pomažu da imate bolji i zdraviji san.

Smuti od banane i badema

Banane su još jedna namirnica koja je bogata magnezijumom. Takođe, sadrži visok nivo kalijuma. To su dva minerala koja opuštaju mišiće i pomažu da se odmorite nakon napornog dana. Kombinacijom mleka, banana i badema u smuti možete sebi pomoći u smanjenju simptoma nesanice.

Čaj od kamilice

Čaj od ove biljke ima višestruke zdravstvene koristi, uključujući ublažavanje simptoma prehlade, smanjenje upale i poboljšanje zdravlja kože. Neka istraživanja sugerišu da kamilica može poboljšati kvalitet sna i pomoći kod anksioznosti i nesanice, prenosi Wall.hr.

Napišite komentar