U trendu

Uspešni ljudi dan započinju ovom navikom, oslobađa ih stresa i napetosti

Nažalost, stres je deo naše svakodnevnice. Ali koliko god da je neizbežan, postoji niz malih promena koje možemo da uradimo kako bismo se osećali smirenije i smanjili nivo stresa. Ako tražite jednostavan način da poboljšate svoje emocionalno stanje i osećate se bolje, terapeutkinja Tiffany M. Stevens predlaže metodu koja se zasniva na korišćenju afirmacija, a može se primenjivati svako jutro.

Šta su afirmacije?

Afirmacije su pozitivne izjave koje nam pomažu da preusmerimo svoje misli i osećanja. One nam omogućavaju da izražavamo pozitivne stavove prema sebi, svojim sposobnostima i izazovima koji nas očekuju tokom dana. Postavljanjem pozitivnih afirmacija možemo stvoriti mentalni okvir koji će nam pomoći da se nosimo sa stresom i anksioznošću.

Evo pet afirmacija koje Tiffany M. Stevens predlaže kao odlično polazište za vaše jutarnje rutine:

„Ja kontrolišem svoje misli i osećanja.“

„Biram da započnem dan smireno i pozitivno.“

„Verujem u svoju sposobnost da se nosim s izazovima koji mi se danas nađu na putu.“

„Otpuštam prošlost i prihvatam sadašnji trenutak otvorenog srca.“

„Vredan sam brige o sebi i ljubavi prema sebi. Prioritet mi je moja dobrobit.“

Ove afirmacije vam omogućavaju da svakog jutra izrazite svoju nameru da dan započnete s pozitivnim i smirenim stavom. Dok obavljate svakodnevne zadatke poput pranja zuba, tuširanja ili pripreme doručka, ponavljajte ove afirmacije u sebi ili naglas. Važno je da budete svesni onoga što izgovarate i da to radite s pozitivnim namerama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)