Vidoviti Džeger: Predvideo ishod izbora u Velikoj Britaniji

Vođa rok grupe Roling stouns Mik Džeger tačno je predvideo iznenađujuć rezultat nedavnih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, rekao je politički savetnik Konzervativne partije Džim Mesina, prenosi portal Nju muzikal ekspres.

Foto: beta

Foto: beta

Mesina, koji je 2012. godine bio šef kampanje američkog predsednika Baraka Obame, izjavio je da mu je Džeger rekao da će lider Konzervativaca, premijer Dejvid Kameron i njegova stranka pobediti na izborima.

Uspeh Konzervativaca i njihovo osvajanje većine u Parlamentu s kojom samostalno mogu formirati vladu, iznenadio je mnoge, a kako je Mesina napisao u članku za magazin Politiko, Džeger se pokazao kao „jedan od najpronicljivijih političkih analitičara“ koje je ikada sreo.

„Pred britanske izbore, bio sam u Londonu na večeri na kojoj je bio i legendarni roker, i tamo sam otkrio da je Mik celog života popriličan ovisnik od politike“, rekao je Mesina, jedan od viših političkih savetnika u kampanji Torijevaca.

Kako mu je Džeger navodno ispričao, on na turneji „ima slobodnog vremena, te mnogo i čita“.

„Tako sam naučio da je on vrhunski posmatrač ne samo britanske politike, već i američke, mada nije aktivista i nikom ne drži stranu. ‘Ima da pobedite!’, rekao mi je Mik za večerom. ‘Zašto tako misliš?’, pitao sam ga, a Mik je odgovorio da, iako on ne podržava nijednog kandidata, ‘obični ljudi smatraju da Kameron donosi teške odluke i da se situacija malo popravlja, te oni neće promeniti mišljenje'“, napisao je Mesina.

S druge strane, dodao je on, Džeger je rekao da glasači „opoziciju (sada već bivšeg šefa Laburista, Eda Milibanda) doživljavaju kao povratak u prošlost“.

„Mik je, naravno, bio u pravu“, naveo je Mesina.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar