U trendu

Bajern posle preokreta i produžetka do četvrtfinala Lige šampiona

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u Minehnu posle produžetka i preokreta pobedili Juventus sa 4:2.

Juventus je poveo golovima Pola Pogbe u petom i Alvara Morate u 28. minutu, a Bajern je izjednačio preko Roberta Levandovskog u 73. i Tomasa Milera u 91. minutu meča.

Bavarci su meč prelomili za dva minuta u drugom produžetku pogocima Tijaga Alkantare i Kingslija Komana u 108. i 110. minutu meča. U prvom meču bilo je 2:2. Tada je Bajern vodio 2:0, a Juventus izjednačio.

Bajern je imao mnogo veći posed lopte i kontrolisao je igru, ali je skoro svaki napad Juventusa bio opasan.

Torinski crno-beli su sjajno počeli, pošto su poveli posle velike greške odbrane Bajerna. Defanzivac David Alaba i golman Manuel Nojer krenuli su u isto vreme na jednu dubinsku loptu, ali su se sudarili, što je iskoristio Štefan Lihtštajner, oduzeo im loptu i prosledio je do Pogbe, koji je samo sproveo u praznu mrežu.

Bajernova inicijativa nije davala nikakve rezultate, a Alvaro Morata je zatresao mrežu domaćina u 23. minutu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

Samo pet minuta kasnije nije bilo nikakve greške. Morata je na svojoj polovini uzeo loptu i „vukao“ je do protivničkog šesnaesterca, prešavši pritom petoricu igrača i poslužio je Kvadrada, koji je posle driblinga u kaznenom prostoru savladao Nojera za 0:2.

Bajern je nastavio da napada, a do kraja poluvremena oba tima su imala sjajne šanse, ali su se istakli Nojer i golman Juventusa Djanluidji Bufon.

Juventus je i drugo poluvreme počeo sa dva opasna napada i dva pokušaja Morate, ali mu je prvi udarac odbranio Nojer, a drugi je izblokiran.

Bajern je terensku inicijativu konačno krunisao u 73. minutu, kada je Daglas Kosta centrirao u šesnaesterac, a Levandovski je bio najviši u skoku i glavom je iz blizine smestio loptu u mrežu.

Situacija na terenu se nije menjala sve do prvog minuta nadoknade vremena, kada je Kingsli Koman sjajno centriao u šesnaesterac, ali je ovog puta Miler bio najviši u skoku i glavom je doneo izjednačenje Bajernu.

Juventus je i prvi produžetak počeo opasnom šansom, ali je Nojer ponovo bio siguran i odbranio je šut Lihtštajnera, ali se posle toga ništa bitno nije dešavalo.

Delovalo je da je Bajern fizički spremniji, odnosno da su igrači Juventusa umorniji. Alkantara je u 108. minutu presekao pokušaj ispucavanja na ivici šesnaesterca, a onda odigrao dupli pas sa Milerom i doneo vodjstvo svom timu.

Već u sledećem napadu Bajerna bilo je sve rešeno. Koman je napravio sjajnu solo akciju, ušao je u šesnaesterac i iskosa sa desne strane iz teške pozicije postigao gol za 4:2 i veliku radost domaćih navijača.

Juventus je u samoj završnici imao dobru priliku, ali Mario Mandžukić i Stefano Sturaro nisu uspeli iz blizine da savladaju Nojera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.