U trendu

Baloteli završio karijeru u Liverpulu, Klop mu rekao da ode

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je Mariju Baloteliju da mora da napusti klub, a jedine preostale opcije italijanskom fudbaleru su Sampdorija, Krotone i odlazak u Kinu.

Ovaj centarfor se vratio u Englesku posle jednogodiÅ¡nje pozajmice Milanu, tokom koje nije uspeo da povrati karijeru. Prema navodima Dejli mirora, Klop je razgovarao sa Balotelijem i jasno mu objasnio da za njega nema mesta medju „crvenima“.

Jedini koji su do sada iskazali interesovanje za njega su Sampdorija i novi član Serije A Krotone, ali mediji navode da postoji šansa da Baloteli zaigra i u kineskoj Super ligi.

„Za mnoge igrače nije trenutak da se priča o transferima, jer bi to moglo da ubije pregovore, ako se kaÅŸe da je neko blizu ili slično. Ali, o Mariju mogu da pričam, jer je tu situacija jasna i njemu sam sve rekao. Njegova karijera nije u fazi u kojoj bi trebalo da se bori za jednu od dve pozicije sa četvoricom ili petoricom igrača“, rekao je Klop.

Baloteli ima 26 godina. Profesionalnu karijeru počeo je sa 15 godina, a u Seriji A je debitovao sa 17. VaÅŸio je za jednog od najvećih talenata u Italiji i imao je nekoliko dobrih sezona u Interu, Mančester sitiju i Milanu, ali su ga nepredvidivo ponaÅ¡anje, promenljive igre i povrede udaljile sa najveće scene.

„Åœelimo da postane igrač kakav je bio pre povrede. Talenat je i dalje tu, u to nema sumnje. Kada na treninzima radimo centarÅ¡uteve, udarce glavom i slične stvari, on je i dalje svetska klasa. Nije ovo, medjutim, situacija u kojoj treba da se bori sa drugim igračima za poziciju, tako da je jasno da nam treba reÅ¡enje“, rekao je Klop.

Baloteli je poslednjih godina više bio u vestima zbog incidenata van terena, kao i nepromišljenosti na terenu.

„Bio je dobar od kada je doÅ¡ao i ne mogu da kaÅŸem niÅ¡ta drugačije. Nije pravio probleme, niÅ¡ta slično. Sve je dobro, sve je u redu. Sad poÅ¡to je ovde, uradićemo sve Å¡to moÅŸemo da ga vratimo u kondiciju. A postoji i neki klub koji će biti srećan da dobije novog Marija Balotelija. Jasno sam mu to rekao. Sada je vreme za odluke, a ja ću pokuÅ¡ati da mu pomognem da dodje u najbolju moguću formu, pa ćemo da vidimo Å¡ta će da bude“, rekao je Klop.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.