U trendu

Božović: Treba biti muško, ne treba plakati

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne razume ponašanje ljudi iz Partizana jer su sudijske greške sastavni deo fudbala i da „večiti“ rival treba da se pomiri sa tim da je sam kriv za 32 boda zaostatka u prvenstvu.

„Posle ovolikog plača… U svakom slučaju, manji klubovi imaju više razloga za nezadovoljstvo od većih. Sada kada bi počeli da plaču koliko njima nije svirano, verovatno bismo imali lakrdiju. Sudije su deo igre i sve što rade na terenu je deo igre. Greške, ako ih ima, sastavni su deo fudbala. Treba biti muško, ne treba plakati. Umri muški, šesti deo. Umirala je Zvezda mnogo puta pa se dizala, šta ćemo…“, rekao je Božović novinarima na stadionu „Rajko Mitić“.

Crveno-beli su prošlog vikenda pobedili Partizan sa 2:1, posle čega imaju 32 boda više od „večitog“ rivala.

Ta utakmica u Humskoj izazvala je mnogo polemika, a predstavnici Partizana su burno negodovali odlukama sudija koje je predvodio Vlado Glodjović.

„Ne branim sudije, ne volim to zanimanje, ali ispada da se pravi atmosfera kao da je Glodjović kriv što Partizan zaostaje 32 boda. Do derbija su imali 29, pa nije Glodjović doveo do 29 bodova zaostatka. Vreme je da prestanu da plaču i da se okrenemo prvenstvu ili da ga prekinemo i postavimo ih za šampione“, rekao je Božović.

Sporni detalji sa derbija poslati su na analizu u Evropsku fudbalsku uniju (UEFA), a Božović je za to kazao da mu je smešno.

„Za mene je ovo smešno. Ova liga funkcioniše izvanredno. Derbi je u poslednjih 20 godina retko odredjivao šampiona. To su srpska posla, ‘daj Bože da komšiji crkna krava’. To je vrlo loše za srpski fudbal. Ne znam, prljav veš ne treba iznositi, pogotovo ne pred Evropom jer i onako misle da smo indijanci. Samo im dajemo potvrdu njihovog mišljenja“, naveo je trener Zvezde.

On je rekao da oni koji se žale kada su oštećeni, a ćute kada je greška u njihovu korist „nisu pravi sportisti“.

„Da su pravi sportisti ćutali bi i u jednom i u drugom slučaju“, dodao je Božović.

Božovića su navijači Partizana gadjali raznim predmetima dok je izlazio sa terena, a on je uzvratio pozdravima i mahanjem.

„Publika, bez obzira na sve, treba da prelomi i smogne snage da pozdravi kad protivnik pobedi, kao što se to radi u Engleskoj. Spas će biti taj dan kada se to desi. Ovako je mnogo ružno, proletale su nam rakete, loptice za golf, mobilni telefoni. Ne znam, da li treba neko da pogine? Pokazao sam da ne treba to da rade, oni su navijači Partizana koji vole svoj klub i treba sportski da navijaju za njega“, rekao je Božović.

Trener Zvezde je naveo da su svi u klubu pod imperativom jer žele nove rekorde i da ostanu upisani u istoriji „kada već imaju šansu“.

On je dodao da će u preostalom delu prvenstva šansu pružati i omladincima.

„Pokušaćemo da stvaramo nove Grujiće“, dodao je trener crveno-belih.

Naredni protivnik Zvezde biće Jagodina u 25. kolu Super lige, a Božović je istakao da očekuje novu pobedu.

„Uz dužno poštovanje protivnika, čeka nas još jedna utakmica u kojoj zavisimo sami od sebe. Bilo bi iznenadjenje da se desi bilo šta osim naše pobede. Nadam se da igrači shvataju da moraju pravilno da pristupe jer ovde nikoga ne pobedjujemo lako, pogotovo ekipe koje se brane, a uglavnom se sve brane na našem stadionu“, rekao je Božović.

Crveno-beli će biti bez suspendovanog kapitena Aleksandra Lukovića, koga će na mestu štopera zameniti Edson.

Utakmica Zvezde i Jagodine biće odigrana u subotu od 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.