U trendu

Čović: S Vilijamsom će sporazumno biti raskinut ugovor

Predesednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da će s plejmejkerom Markusom Vilijamsom biti sporazumno raskinut ugovor i dodao da je dolazak Vasilija Micića gotovo izvestan.

„Sa Markusom će biti sporazumni raskid ugovora. Neće biti ni na našu, a ni na njegovu štetu. On je sam zatražio raskid ugovora. Znalo se sve… U poziciji sam da moram da štitim interes kluba, ali i interes igrača koji je meni izuzetno drag. Ne želim da pričam mnogo tome, neka ostane u našoj kući. Na moju veliku žalost, rastajemo se“, rekao je Čović gostujući na RTS-u.

Vilijams je na leto 2014. godine došao u Crvenu zvezdu, a posle veoma dobre sezone u crveno-belom dresu suspendovan je bio do 1. decembra 2015. zbog konzumiranja marihuane.

Američki plejmejker na jučerašnjoj utakmici 16. kola Jadranske lige nije bio u sastavu ekipe, a u javnosti se spekulisalo da je pao na internom doping testu u klubu.

Čović je rekao da će sudbina beka Rajana Tompsona u klubu biti poznata do ponedeljka i dodao da je izvestan dolazak Vasilija Micića.

„Gotovo je izvestan dolazak Vasilija Micića u Zvezdu. Micić je izuzetno talentovan igrač, iako je imao neke pehove tokom karijere. On ima samo 21 godinu… Bio je nekada u FMP-u. On će se veoma brzo uklopiti u sistem Zvezde, a verujemo da će brzo da proigra“, rekao je Čović.

On je dodao da stručni štab još uvek razmatar na kojoj poziciji je ekipi potrebno pojačanje.

„Mi možemo da dovedemo još dva igrača, jer smo roster od 20 igrača ispunili. Ko će biti drugi igrač?! Videćemo… Bio bih najsretniji da dovedemo domaćeg igrača. Videćemo i na kojoj poziciji ćemo da dovedemo, da li beka, krilo ili centra…“, rekao je Čović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.