U trendu

Grin se suočava sa kaznom zbog šutiranja protivničkog igrača u medjunožje

Košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin suočava se sa kaznom pošto mu je tokom utakmice sa Golden Stejtom dosudjen nameran prekršaj, jer je šutnuo u medjunožje protivničkog igrača Stivena Adamsa.

Oklahoma je povela sa 2:1 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto je noćas pobedila Golden Stejt sa 133:105.

Grin je na 5:57 minuta pre kraja prvog poluvremena pod košem šutnuo u medjunožje Adamsa, kome je trebalo nekoliko trenutaka da se oporavi i ustane. Košarkaš Golden Stejta rekao je da nije namerno šutnuo Adamsa.

Možda prekršaj u noćašnjoj utakmici ne bi privukao toliku pažnju, da Grin nije i u drugoj utakmici kolenom udario Adamsa na isto mesto.

„To se i ranije dogodilo. Taj momak je prilično precizan“, rekao je centar Oklahome Adams.

Naredna četvrta utakmica igraće se u utorak u Oklahomi, a Grin bi mogao da propusti taj duel ako NBA liga odluči da ga suspenduje.

„Nikoga ne želim da šutnem u prepone. Neko sigurno želi da ima decu jednoga dana i sigurno je da ne pokušavam u tome da ga sprečim na košarkaškom terenu“, rekao je Grin.

Jedan od najboljih igrača Oklahome Rasel Vestburk misli da je Grin namerno udario Adamsa, dok je trener aktuelnog šampiona Stiv Ker rekao da se takve stvari dešavaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.