U trendu

LŠ: Murinjova poslednja šansa, Bajern sprema osvetu Arsenalu

Samo pet meseci nakon što je slavio osvajanje titule u Premijer ligi Žoze Murinjo bije bitku da sačuva posao u Čelsiju i produži svoju misiju u Londonu.

Serija katastrofalnih rezultata, pre svega u Premijer ligi, kulminirala je poraz minulog vikenda od Liverpula na Stamford bridžu sa 3:1 i sve informacije sa Ostrva kažu da Portugalac jednostavno MORA da pobedi Dinamo iz Kijeva sutra uveče u Ligi šampiona, ukoliko želi sa sačuva posao.

Zadatak nimalo lak, pre svega zbog činjenice da su skoro svi nosioci igre, od Azara, preko Matića i Fabregasa do Terija, apsolutno van forme.

Istovremeno, Pep Gvardiola u Bajernu vodi potpuno drugačiji „rat“, posao mu nije ugrožen, naprotiv, ali Bavarci će protiv Arsenala želeti da se revanšira za poraz u Londonu pre dve nedelje, ali i da pronađe „antiVenger recept“, pošto nikako ne uspeva da izađe na kraj sa iskusnim francuskim stručnjakom.

Od srpskih fudbalera na teren će izvesno Luka Milivojević u dresu Olimpijakosa protiv zagrebačkog Dinama, Predrag Rajković, koji će čuvati mrežu Makabija iz Tel Aviva protiv Porta, Filip Mladenović, Nemanja Milunović i Aleksandar Jevtić, koji sa BATE-om gostuju Barseloni na Kamp nou.

Raspored:

Grupa E:

Barselona – BATE Borisov, Roma – Bajer Leverkuzen.

Tabela: Barselona 7, Bajer Leverkuzen 4, BATE Borisov 3, Roma 2.

Grupa F:

Bajern – Arsenal, Olimpijakos – Dinamo Zagreb.

Tabela: Bajern 6, Olimpijakos 6, Arsenal 3, Dinamo Zagreb 3.

Grupa G:

Čelsi – Dinamo Kijev, Makabi Tel Aviv – Porto.

Tabela: Porto 7, Dinamo Kijev 5, Čelsi 4, Makabi Tel Aviv 0.

Grupa H:

Gent – Valensija, Lion – Zenit.

Tabela: Zenit 9, Valensija 6, Gent 1, Lion 1.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.