U trendu

Napoli iskoristio poraz Intera i zauzeo prvo mesto Serije A

Fudbaleri Napolija zauzeli su prvo mesto tabele Serije A u velikom stilu, pošto su danas u gostima pobedili Frozinone sa 5:1 i tako iskoristili poraz Intera da dođu na prvu poziciju.

Sve popodnevne utakmice 19. kola Serije A završene su pobedama gostiju.

Inter je u prvoj današnjoj utakmici ređao šanse protiv Sasuola, ali nije uspevao da iskoristi ni najizglednije, da bi u petom minutu nadoknade vremena domaći fudbaleri skrivili penal, koji je Domeniko Berardi iskoristio za trijumf od 1:0.

Inter je tako ostao na 39 bodova, a tu šansu je spremno dočekao Napoli i u gostima „isprašio“ Frozinone, koji se bori za opstanak, sa 5:1. Gonsalo Iguain postigao je dva gola, od čega jedan iz penala. Strelci su bili i Raull Albiol, Marek Hamšik i Manolo Gabijadini.

Poraz domaćih ublažio je Paolo Samarko u finišu meča.

Đenova je pobedila Atalantu sa 2:0 i udaljila se iz opasne zone, pošto sada ima četiri boda više od Frozinonea. Palermo je takođe slavio, 1:0 nad Veronom i ima dva boda više od Đenove.

Kjevo je ostao u sredini tabele pobedom nad Bolonjom od 1:0, dok je Empoli savladao Torino 1:0 i tako sačuvao šanse da se priključi ekipama koje se bore za Evropu.

Kasnije večeras igraju Sampdorija i Juventus.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.