U trendu

O'Saliven osvojio šesti Masters u karijeri i izjednačio se sa Hendrijem

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O’Saliven osvojio je večeras, šesti put u karijeri, Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Berija Hokinsa sa 10:1.

Šesti igrač sveta O’Saliven se tako po broju titula na Mastersu na prvom mestu večne liste izjednačio sa sedmostrukim svetskim šampionom Stivenom Hendrijem.

Hokins, osmi snukeraš sveta, je danas osvojio prvi frejm u meču, ali je O’Saliven posle toga osvojio 10 uzastopnih frejmova i ostvario najubedljiviju pobedu u istoriji Mastersa.

Do sada, najubedljivija pobeda u finalu tog turnira bila je prošlogodišnja, kada je Šon Marfi pobedio Nila Robertsona sa 10:2.

O’Saliven je na Mastersu učestvovao na svom prvom velikom turniru posle pauze od osam meseci i neizvesno je kada će se opet takmičiti, pošto uglavnom nastupa na egzibicionim mečevima i bavi se komentatorskim poslom.

Na putu do finala O’Saliven je pobedio Marka Viljamsa sa 6:5, prvog igrača sveta Marka Selbija sa 6:3 i aktuelnog svetskog šampiona Stjuarta Bingama sa 6:3.

Hokins je do finala pobedio Džoa Perija sa 6:3, Marka Alena sa 6:2 i Džada Trampa sa 6:4.

„Gledao sam Berijevo polufinale i znao sam da moram da podignem nivo igre. Uspeo sam da sredim emocije, oduševljen sam što sam mogao da igram dobro kao večeras. Znao sam da moram se koncentrišem na svaku kuglu, a da je Beri igro kao u polufinalu protiv Trampa, bio bi ovo bolji meč“, rekao je O’Saliven.

Hokins je ove godine prvi put u karijeri prošao prvo kolo Mastersa, jednog od najprestižnijih turnira u snukeru.

„Voleo bih da se Roni penzionisao… Razočaran sam, samo sam sedeo tamo kao da sam bio u publici. Teško je izvući bilo šta pozitivno, iako sam igrao dobro tokom čitave nedelje“, rekao je Hokins.

O’Saliven je osim trofeja zaradio i 200.000 funti, a Hokins 90.000.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.