U trendu

Partizan posle preokreta savladao Borac

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Borca sa 2:1 u utakmici 22. kola, poslednjeg u jesenjem delu Super lige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Andrija Živković u 38. i Valeri Božinov u 85. minutu, dok je jedini pogodak za Borac postigao Milan Jevtović u 17. minutu.

Crno-beli prvi deo sezone završavaju na četvrtom mestu na tabeli Super lige sa 36 bodova, odnosno sa 26 bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde, dok je Borac treći sa bodom više od Partizana.

U prvom poluvremenu, pred praznim tribinama stadiona u Humskoj, vidjena je velika borba, ali ne baš i kvalitetna utakmica.

Borac je poveo u 17. munutu golom Jevtovića posle dobre akcije i kontranapada gostiju. Filip Knežević je dobio loptu u prostor sa svoje polovine i ušao u kazneni prostor Partizana, oborio ga je Ivan Bandalovski, a na loptu je potom natrčao Jevtović i smestio je u praznu mrežu.

Partizan je u finišu prvog dela ipak uspeo da izjednači i to zahvaljujući individualnom kvalitetu Andrije Živkovića. Darko Brašanac je dodao loptu Živkoviću, a on je sa ivice šesnaesterca šutirao po zemlji i pogodio za 1:1.

Filip Knežević je 58. minutu imao veliku priliku da ponovo dovede Borac u vodjstvo, izašao je sam ispred Filipa Kljajića, ali je šutirao preko gola.

Pet minuta kasnije crno-beli su imali dve šanse za potpuni prekret. Prvo je golman Borca Vladimir Bajić u poslednjem trenutku odbranio udarac Abubakara, da bi potom Božinov sa samo nekoliko metara šutirao pored gola.

Redjali su se nakon toga pokušaji Živkovića, Saše Lukića, Božinova, ali gola nije bilo sve do 85. minuta kada je Božinov iskoristio dobar pas Alena Stevanovića i savladao golmana Borca za potpuni preokret i pobedu Partizana.

Partizan je poslednjih nekoliko minuta utakmice odigrao sa igračem manje na terenu, pošto je Stevanović dobio dva žuta kartona u razmaku od tri minuta.

Prolećni deo šampionata u Super ligi Srbije počeće 20. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.