U trendu

Poraz Zvezde od Fenerbahčea u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Istanbulu od Fenerbahčea sa 79:61 (20:18, 17:21, 14:19, 21:10) u utakmici devetog kola Grupe A Evrolige.

Fenerbahče je ovim trijumfom osigurao prvo mesto u Grupi A, dok će Crvena zvezda za plasman u Top 16 fazu sledećeg petka u Beogradu morati da pobedi Bajern Minhen.

Fenerbahče je do pobede predvodio Ekpe Judo sa 13 poena, dok su Pero Antić i Luidji Datom postigli po 12. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 10, a Nikola Kalinić dodao je sedam.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Marko Simonović sa 15 poena, dok je Maik Cirbes postigao 12, a jedan manje ubacio je Vladimir Štimac.

Zvezdu su na početku utakmice predvodili Cirbes i Simonović, dok su na drugoj strani za Fenerbahče pogadjali Ekpe Judo, Muhamed Ali i Bogdan Bogdanović. Crveno-beli su dobili prvu četvrtinu, ali nijednog trenutka nisu uspeli da steknu osetniju prednost.

Ekipa Dejana Radonjića je u prva četiri minuta druge deonice odigrala izuzetno kvalitetno u odbrani, dok je napad na drugoj strani diktirao Markus Vilijams, pa je u jednom trenutku povela sa 30:21.

Ipak, Zvezda nije uspela do poluvremena da nastavi u istom ritmu, pa je Fenerbahče uspeo da preokrene najviše zahvaljuči Peri Antiću i Bogdanoviću.

Fenerbahče je veoma dobrom igrom na početku treće deonice stigao do dvocifrene prednosti (56:46), koju je Zvezda uspela da umanji do kraja tog perioda, ali ne da dodje do izjednačenja ili eventualnog preokreta.

Turski tim je u poslednjoj deonici jakim pritiskom na napad Zvezde naterao beogradski klub na mnogo teških šuteva, dok je na drugoj strani dolazio do lakih poena.

Real Madrid je nešto ranije večeras pobedom od 86:67 protiv Bajerna zadržao šansu za plasman u Top 16 fazu. S druge strane, Himki je trijumfom nad Strazborom od 78:69 izborio plasman u narednu fazu takmičenja, dok je francuski tim eliminisan.

Fenerabhče nakon devetog kola zauzima prvo mesto u Grupi A sa skorom od sedam pobeda i dva poraza, Himski je drugi sa šest trijumfa, dok su Crvena zvezda, Real Madrid i Bajern na deobi trećeg mesta sa skorom 4/5, a Strazbur je poslednji, šesti sa svega tri pobede iz devet utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.