U trendu

Prvog dana takmičenja šestoro srpskih tenisera sutra na Vimbldonu

Prvog dana takmičenja na trećem grend slem turniru u sezoni, londonskom Vimbldonu, sutra će, između ostalih, igrati i šestoro srpskih tenisera, a prvi igrač sveta Novak Đoković odbranu titule počeće duelom sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke.

Duel Đokovića i 33. igrača na ATP listi Kolšrajbera na Centralnom terenu počeće u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Janko Tipsarević će u prvom kolu od 12.30 na terenu broj sedam igrati protiv Španca Marsela Granoljersa, 70. igrača sveta.

Posle tog duela počeće meč prvog kola u konkurenciji ženskih dublova, a igraće srpsko-hrvatski par Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni protiv hrvatskih teniserki Darije Jurak i Ane Konjuh.

Sedmi nosilac u ženskoj konkurenciji Ana Ivanović će u prvom kolu igrati sa Kineskinjom Ji Fan Si, 176. teniserom na WTA listi. Taj meč je drugi na programu terena broj tri, na kome takmičenje počinje u 12.30 duelom Marina Čilića iz Hrvatske i Japanca Hirokija Morije.

Aleksandra Krunić će u prvom kolu igrati protiv 35. teniserke sveta, Italijanke Roberte Vinči. Taj meč je drugi na programu terena broj 14 na kome takmičenje počinje u 12.30 duelom Martina Kližana iz Slovačke i Španca Fernanda Verdaska.

Srpski teniser Dušan Lajović takmičenje na Vimbldonu počeće duelom sa 848. igračem sveta Tomijem Hasom iz Nemačke. Meč je treći po redu na programu terena broj osam, na kome takmičenje počije u 12.30.

Sutra će mečeve prvog kola igrati i prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams protiv Ruskinje Margarite Gasparjan, kao i Ruskinja Marija Šarapova, protiv Britanke Džoane Konte.

Osvajač Rolan Garosa Švajcarac Sten Vavrinka takmičenje će početi duelom sa Portugalcem Žoaom Sousom, Kei Nišikori iz Japana igraće protiv Italijana Simonea Bolelija, a Kanađanin Miloš Raonić protiv Danijela Himeno Travera iz Španije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.