U trendu

Runi doneo pobedu Junajtedu na Enfildu

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na Enfildu ekipu Liverpula sa 1:0 u utakmici 22. kola Premijer lige.

Jedini gol na utakmici postigao je Vejn Runi u 79. minutu.

Junajted je posle ovog kola peti na tabeli Premijer lige sa 37 bodova, dok je Liverpul deveti sa šest bodova manje.

U prvih 45 minuta utakmice Liverpul je bio opasniji rival na terenu, imao je nekoliko dobrih prilika, najbolje preko Roberta Fermina i Džordana Hendersona, ali mreža gostiju se nije zatresla.

Na drugoj strani, Junajted je bio potpuno bezopasan, što ilustuje i podakatak da ekipa Luja van Gala nijednom nije šutirala u okvir gola.

I u drugom poluvrnu Liverpul je bio bolji. Na početku nastavka Emre Džan je zapretio, ali je golman Junajteda David de Hea odbranio taj udarac.

Antoan Marsijal je nekoliko minuta kasnije iz veoma teške pozivije pogušao da ugrozi gol Liverpula, što je možda bila i prva prava akcija Mančestera na utakmici, ali nije bio precizan.

U 67. minutu Liverpul je ponovo napao preko Džana, koji je šutirao sa 20 metara, ali je De Hea sjajno intervenisao. Na odbijenu loptu natrčao je Firmino, ali je golman Junajteda ponovo izašao kao pobednik.

U narednih desetak minuta nije bilo velikih prilika, a trenutak odluke dogodio se u 79. minutu kada je Junajted poveo posle prve prave šanse na utakmici.

Mata je izveo korner s leve strane, Maruan Felaini je odlično šutirao glavom, ali je pogodio prečku. Medjutim, Runi je bio na pravom mestu, ostao je potpuno sam i iz prve šutirao odbijenu loptu i smestio je iza ledja Simona Minjolea.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.