U trendu

San Antonio pobedio Oklahomu uz devet poena Marjanovića

Košarkaši San Antonija pobedili su noćas posle produžetka Oklahomu sa 102:98 i izjednačili rekord NBA lige od 40 pobeda i jednog poraza na domaćem terenu u regularnom delu sezone.

Kavaj Leonard predvodio je San Antonio do pobede sa 26 poena, Toni Parker postigao je 20, a Tim Dankan 12 poena i devet skokova. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je nešto više od 22 minuta, postigao je devet poena i imao osam skokova.

Spursi su tako ostvarili skor od 40 pobeda i jednog poraza u regularnom deli sezone i izjednačili rekord Bostona, koji je isti skor imao u sezoni 1985-1986. San Antonio je prvi poraz u sezoni na domaćem terenu pretrpeo u nedelju od Golden Stejta.

U ekipi Oklahome nije bilo Kevina Durenta, Rasela Vestbruka i Serža Ibake, pošto je trener Bili Donovan želeo da ih odmori. Četvorica igrača u Tanderu postigli su po 17 poena, Stiven Adams, Dion Vejters, Kameron Pejn i Enes Kanter, koji je dodao i 16 skokova.

Košarkaši Majamija pobedili su Detroit sa 99:93 i došli na korak od osvajanja prvog mesta u Jugoistočnoj divizij. Džo Džonson bio je najefikasniji u ekipi Majamija sa 25 poena, a Luol Deng postigao je 17 poena uz 10 skokova.

Majami će osvojiti prvo mesto u Jugoistočnoj diviziji i prednost domaćeg teren ako u poslednjoj utakmici regularnog dela pobedi Boston na gostovanju. 

Detroit je porazom ostao na osmom mestu Istoka, pa će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv prvoplasiranog Klivlenda. Najefikasniji u Pistonsima bio je Kentavijus Koldvel Poup sa 17 poena.

Los Andjeles Klipersi pobedili su Memfis sa 110:84 i naneli mu deveti poraz u poslednjih 10 utakmica. Ostin Rivers bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, a dobru partiju prikazao je Kris Pol, koji je postigao 12 poena i imao 13 asistencija. 

Zek Rendolf postigao je 14 poena za Memfis, koji se utakmicu pre kraja izjednačio sa Dalasom na šestom mestu Zapada. Poslednji meč Grizlisi će igrati protiv Golden Stejta, koji „juri“ rekord NBA lige od 73 pobeda u regularnom delu sezone. Dalas će igrati protiv San Antonija.

Toronto je pobedio Filadelfiju sa 122:98 i naneo joj 12. uzastopni poraz u medjusobnim duelima. Norman Pauel predvodio je Reptorse do pobede sa 18 poena, a Jonas Valancijunas dodao je 17 poena i 11 skokova, što je bio njegov 22. „dabl-dabl“ učinak u sezoni.

U ekipi Filadelfije, koja je poslednji put pobedila Toronto 18. januara 2013. godine, Robert Kovington bio je najefikasniji sa 24 poena.

Indijana je pobedila Njujork sa 102:90, a do pobede su je predvodili Pol Džordž i Džordž Hil  sa po 19 poena. U ekipi iz Njujorka Derik Vilijams bio je najefikasniji sa 21 poenom, a Džerijan Grant utakmicu je završio sa 18 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.