U trendu

Sautgejt kritikovao navijače koji su zviždali Runiju

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt kritikovao je navijače koji su na Vembliju zviždali kapitenu Vejnu Runiju tokom utakmice sa Maltom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Engleska je sinoć u Londonu pobedila Maltu sa 2:0 golovima Danijela Staridža i Dele Alija u prvom poluvremenu. Runi, koji je izgubio mesto u prvom timu Mančester junajteda, počeo je utakmicu na sredini terena pored Alija i Džordana Hendersona, a navijači su mu u više navrata zviždali.

„Zviždanje? Ne razumem zbog čega, ali čini mi se da je to postalo dekoracija. Ne shvatam kako očekuju da će mu to pomoći“, rekao je Sautgejt, preneo je Skaj Sports.

Privremeni selektor Engleske dodao je da je Runi posvećen državnom timu.

„Ponekad su kritike prema njemu nepravedne. On se bori i igra i kao kapiten ponosno predvodi svoju zemlju. Kada se setim Džona Terija, Frenka Lamparda i Ešlija Kola. U njihovo vreme reprezentacija je trpela ogromne kritike, ali pogledajte broj njihovih nastupa, uvek su igrali. Oni su uvek želeli da igraju za Englesku, iznova i iznova i rizikovali su. Mislim da Vejn spada u tu kategoriju“, naveo je Sautgejt.

U kvalifikacionoj Grupi F posle dva kola Engleska je prva sa obe pobede, Škotska i Slovenija imaju po četiri boda, Litvanija dva, dok su Slovačka i Malta bez bodova.

U trećem kolu 11. oktobra Engleska će igrati na gostovanju protiv Slovenije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.