U trendu

Selektor Brazila hvali Nejmara posle plasmana u finale OI

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Brazila Rožerio Mikale rekao je danas da je igrač te ekipe Nejmar veoma talentovan i da mnogo znači državnom timu.

„Rekao bih da je Nejmar čudovište, ali na dobar način. On ima dar za fudbal i sve nas oduševljava svojim talentom. Postoje spoljni faktori koji utiču na način kojim se fudbaleri razvijaju i mislim da je to prilika da analiziramo šta se sa njim dogodilo i da to preslikamo na ostale igrače. Ekipa ga je prihvatila i on je zadovoljan. Sada je u dobroj situaciji, u odnosu na prošlu nedelju kada je bio pod velikim pritiskom jer se od njega mnogo očekivalo. Moramo da ga poštujemo, on mora da bude u našem timu“, rekao je Mikale.

Fudbaleri Brazila plasirali su se juče u finale Olimpijskih igara pošto su pobedili Honduras sa 6:0. Nejmar je postigao dva gola, a prvi u 14. sekundi, što je najbrži gol u istoriji olimpijskih fudbalskih turnira. On je kao jedna od najvećih zvezda fudbalskog turnira došao na Igre, ali su mu navijači zviždali posle lošijih igara i rezultata na početku takmičenja.

On je posle jučerašnje utakmice dugo ostao na terenu i pozdravljao se sa navijačima na Marakani. Bez dresa je trčao od tribine do tribine i proslavljao plasman u finale, a navijači su uz ovacije uzvikivali njegovo ime.

Brazil je loše počeo turnir, prve dve utakmice je odigrao bez golova protiv Iraka i Južne Afrike, ali je posle toga pojačao i predvodjen Nejmarom plasirao se u finale, gde će u subotu od 22.30 igrati protiv Nemačke.

Brazil će tako imati priliku da se „osveti“ Nemačkoj za ponižavajući poraz od 1:7 u polufinalu Svetskog prvenstva pre dve godine.

„Za sada smo osvojili srebro. Ali, ja i dalje verujem u brazilski fudbal. Kada u timu imate zvezdu kakva je Nejmar, morate na tome da budete zahvalni, pošto je on igrač koji gura Brazil na viši nivo“, rekao je Mikale.

U utakmici za bronzanu medalju u subotu od 18 časova igraće Nigerija i Honduras.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.