U trendu

Veliki MMA spektakl danas u maloj dvorani SPENS-a

Veliki sportski spektakl – turnir MMA boraca održaće se danas u Maloj sali SPENS, sa početkom u 19.30 sati, a publika će imati priliku da vidi čak 11 borbi.

Glavni organizator turnira je klub borilačkih vestina „Family fight team“ iz Novog Sada, čiji su osnivači braća Bojan i Damir Mihajlović, a jedan od njih dvojice, Damir, biće učesnik jedne od glavnih borbi večeri u kojoj će, u kategoriji do 76,5 kilograma odmeriti snage sa Lerton Kosto de Silvom iz Brazila.

Bojan Mihajlović je danas tokom zvaničnog merenja boraca rekao novinarima da je ovo prvi put da na turnirima u Srbiji učestvuje tako veliki broj boraca iz Brazila i to boraca koji iza sebe imaju zavidne rezultate i to na svetskom nivou.

„Po prvi put u istoriji borilačkog sporta kod nas dovedeni su vrhunski borci iz Brazila koji imaju vrhunske MMA skorove kao što su 12 pobeda i dva poraza, 20 pobeda i 10 poraza. Do sada su dovođeni borci iz Rusije ili Bugarske bez imalo iskustva, a predstavljani su vrhunski asovi, dok će sutra na SPENS-u nastupiti istinske MMA zvezde“, rekao je Mihajlović, dodajući da je u Novi sad došlo pet boraca iz Brazila.

Osim Brazilaca i domaćih takmičara iz Srbije na toj reviji nastupiće i borci iz zemalja regiona – Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te po jedan borac iz Irana i Nemačke.

Ono što će, po rečima Mijalovića biti posebna poslastica za gledaoce je činjenica da će se u četiri meča jedan naspram drugog naći brazilski borci i borci iz Novog Sada.

„Moram da odam priznanje borcima iz Novog Sada jer su bez ikakvih problema pristali da rade sa brazilskim bocima i to u situaciji kada su mnogi odbijali i izbegavali da se u ringu susretnu sa Brazilcima“, istakao je Mihajlović.

Što se tiče glavne borbe večeri u kojoj će nastupiti njegov brat Damir, Bojan Mihajlović je rekao da je to najverovatnije poslednja Damirova borba pred domaćom publikom jer je već gotovo izvesno da će karijeru nastaviti nastupajući na kvalitetnijim turnirima širom sveta.

Bojan Mihajlović očekuje da će tribine Male dvorane SPENS-a sutra biti ispunjene do poslednjeg mesta, a kako je kazao, interesovanje i prodaja ulaznica to i nagoveštavaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.