U trendu

Zvezda lako do pobede protiv Mornara

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Baru Mornar sa 71:59 (10:17, 21:15, 22:11, 18:16) u sedmom kolu Jadranske lige i tako zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

Zvezdu je do pobede predvodio Ognjen Kuzmić sa 11 poena i šest skokova, a najefikasniji bio je Marko Simonović sa 14 poena, dok je dva manje ubacio Čarls Dženkins.

U ekipi Mornara istakao se Lamont Džons sa 13 poena, a dva manje postigao je Balša Radunović.

Crveno-beli imali su mnogo problema na početku utakmice, nisu mogli da pronadju napadački ritam, pa tako četiri minuta nisu mogli da dodju do koša iz igre. Mornar je to iskoristio, pa je posle 10 minuta igre vodio sa 17:10.

Ekipa Dejana Radonjića je u drugoj četvrtini uspela da uspostavi ravnotežu, iako je Mornar vodio s 25:15, Zvezda je u finišu prvog dela igre zaigrala znatno čvršće u odbrani, što je postepeno donelo rezultat, pa su crveno-beli na poluvremenu gubili sa samo pola koša 31:32.

Zvezda je znatno bolje igrala u drugom poluvremenu, serijom 17:2 sredinom treće četvrtine beogradski tim stekao je dvocifrenu prednost i praktično rešio utakmicu. Crveno-beli su do kraja susreta rutinski sačuvali prednost i ostvarili sedmu pobedu u regionalnom takmičenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.