U trendu

Zvezda posle produžetka pobedila Cedevitu

 Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv Cedevite u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Beogradu pobedili hrvatski tim posle produžetka sa 97:88 (22:14, 15:29, 19:13, 26:26, 15:6).

Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Kvinsi Miler sa 24 poena i osam skokova, Maik Cirbes dodao je 19, dok je Tarens Kinsi ubacio 16.

U ekipi Cedevite istakao se Džejkob Pueln sa 24 poena, Miro Bilan je postigao 20, a Džejms Vajt postigao je 16.

Zvezda je od početka imala prednost, a posebno dobro je igrala u prvoj četvrtini, u kojoj je vodila i sa osam poena razlike. Prednost je mogla da bude i veća, ali su domaći igrači promašili čak sedam slobodnih bacanja.

Ipak, crveno-beli su loše počeli drugu deonicu, u kojoj je Cedevita nadoknadila zaostatak, a sredinom nje povela sa plus sedam, zahvaljujući seriji od 16:2.

Seriju protivnika prekinuo je trojkom Kvinsi Miler, ali domaćin nije uspeo da vrati prednost, tako da je Cedevita na poluvreme otišla sa šest poena prednosti.

Zvezda je postepeno stizala prednost u trećoj četvrtini, a onda je pri vodjstvu Cedevite od šest poena vezala osam, nakon čega je utakmica postala neizvesna.

Prvo je Majk Cirbes zakucao, Luka Žorić je dobio tehničku, Kinsi pogodio bacanje, Branko Lazić trojku, a potom je Lazić ukrao loptu i dodao do Milera, koji je doneo domačinu prvu prednost posle duže vremena.

Zvezda je vodila od početka poslednjeg perioda, ali je ishitrenim šutevima propustila da bude ubedljivija, a Džejkob Pulen je sa dve vezane trojke vratio prednost Cedeviti, te nagovestio neizvesnu završnicu.

Gosti iz Zagreba su u poslednjoj deonici bili izuzetno raspoloženi šuterski. Pulen je ubacio još dve trojke, a njemu se pridružio i Fran Pilepić.

Ipak, Zvezda je uspevala da zadrži priključak, a najzaslužniji za to bio je Cirbes, koji jednom poentirao iz reketa, a drugi put sa linije penala, pa su ekipe bile izjednačene na početku poslednjeg minuta.

Plej Cedevite Džejkob Pulen je iznudio faul u narednom napadu, te je dobio dva slobodna bacanja i oba realizovao.

Domaćin, odnosno Kinsi je umalo napravio grešku u koracima na drugoj strani, ali je u poslednjem trenutku loptu dodao do Cirbesa, koji je uz faul poentirao, medjutim, dodatno slobodno bacanje nije pogodio, a onda je Lazić napravio faul u skoku nad Babićem.

On je potom pogodio oba slobodna bacanja, a za Zvezdu je na drugoj strani poentirao Jović.

Gosti su imali napad za pobedu, ali Pulen nije pogodio šut za tri poena, pa je meč otišao u produžetke.

U dodatnih pet minuta košarkaši Zvezde su bili izuzetno raspoloženi u šutu za tri poena. Prvo je pogodio Kinsi, da bi potom Miler uz faul Gordića poentirao.

Cedevita u nastavku susreta nije uspela da zaustavi crveno-bele, pa je boegradski tim došao do prednosti u polufinalnoj seriji.

Druga polufinala utakmica izmedju Cedevite i Crvene zvezde igraće se narednog utorka u Zagrebu od 20.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.