U trendu

Zvezda povela u finalu plej-ofa, veliki otpor Mege

Košarkaši Crvene zvezde poveli su s 1:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobedili sa 95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18).

Zvezdu su do pobede predvodili Maik Cirbes sa 17 poena i 12 skokova i Kvinsi Miler sa 17 poena i šest asistencija. Marko Simonović postigao je 15 poena, a Branko Lazić 12.

U ekipi Mege najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 25 poena i šest asistencija, Djordje Simeunović postigao je 20, a Danilo Nikolć 18 poena, dok je Rade Zagorac ubacio 13 uz pet asistencija.

U prvoj četvrtini oba tima su pokazala odličan napad, ali i manjak dobre odbrane, što je prouzrokovalo da već u prvoj četvrtini postignu 52 poena. Ono što treba istaći, jeste sjajna igra Danila Nikolica, dok se u nastavku uključio i Rade Zagorac. Iz prve četvrtine svakako najbitniji detalj je da je Nemanja Dangubić već posle dva minuta igre, napustio teren zbog povrede desnog skočnog zgloba i otišao u svlačionicu.

Silno motivisana mlada ekipa Dejana Milojevića i u drugoj četvrtini nastavila je s veoma agresivnom igrom, pa je posle tri i po minuta igre u tom periodu vodila s 31:29.

Ipak, sredinom druge deonice oba tima zaigrala su čvršće u odbranama, pa je tempo meča nešto opao, da bi u finišu prvog poluvremena ekipa Dejana Radonjića serijom 6:0 došla do prednosti od 48:41. Mega je zatim preko Stefana Simića i Djordja Simeunovića smanjila za 48:45.

Dobro su crveno-beli počeli treću četvrtinu pa su posle tri minuta igre vodili s 57:48. Usledio je tajm-aut Dejana Milojevića, posle kog je Danilo Nilokić pogodio „trojku2, što je bio početak dobre serije Mege, koja je uspela da stigne do preokreta, te je na kraju tog perioda vodila sa 70:68.

Poslednja deonica pripala je u potpunosti domaćinu, koji je od samog starta tog perioda bio znatno bolji rival. Odbrana Zvezde je bila na visokom nivou, a šuterski raspoloženi bili su Marko Simonović i Kvinsi Miler, koji su serijom 9:0 crveno-bele doveli do dvocifrene prednosti 83:72.

Mega je na tri minuta pre kraja meča smanjila na 84:88, posle četvrte „trojke“ Nikolića iz petog pokušaja i poena Nikolića s linije penala.

Ipak, gosti su ostali bez snage, a utakmicu je sa sedam vezanih poena rešio Marko Gudurić.

Utakmica u dvorani Pionir odigrana je pred oko 2.500 gledalaca.

Druga utakmica finalne serije plej-ofa izmedju Crvene zvezde i Mega Leksa biće odigrana u subotu od 20.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.